Echipa lui Ilan Șor din Orhei, ca de fiecare dată, este pregătită să facă față ninsorilor abundente și să înlăture operativ consecințele

Dis-de-dimineață zeci de utilaje și muncitori ai serviciilor specializate de la Primăria Orhei au fost mobilizați pentru a înlătura consecințele ninsorii. Ei lucrează fără întrerupere la deszăpezirea drumurilor, prevenirea ghețușului și întreținerea sistemelor de termoficare și iluminare, astfel încât locuitorii municipiului să poată circula fără obstacole și să nu simtă niciun disconfort în legătură cu vremea capricioasă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Încă de la primele ore ale dimineții pe drumurile din Orhei au fost distribuite 150 de tone de material antiderapant, iar în stocurile Întreprinderii municipale Servicii Comunal Locative Orhei sunt disponibile încă 1300 de tone, în caz de necesitate.

În procesul de deszăpezire au fost antrenate 20 de utilaje speciale, precum și aproximativ 30 de drumari. Ei muncesc 24 de ore pentru a nu permite formarea stratului de zăpadă pe drumuri. 

În același timp, 10 angajați de la “Spații verzi” inspectează orașul în vederea lichidării consecințelor ninsorii, iar 77 de măturători înlătură zăpada de pe trotuarele străzilor principale și de pe căile de acces către instituțiile publice.

Zăpada este curățată de lângă 40 de stații de așteptare a transportului public. În afară de aceasta, 40 de tone de material antiderapant a fost stocat la marginea drumurilor publice, pentru că acolo există pericolul formării poleiului la orele dimineții. 

Datorită efortului serviciilor municipale, 15 autobuze de pasageri din cadrul Întreprinderii municipale Orhei Transport circulă fără obstacole, întrucât drumurile sunt practicabile. 

De asemenea, autoritățile municipale au încheiat 10 contracte cu agenți economici, care vor pune la dispoziție încă 10 unități speciale de intervenție, în cazul în care va fi nevoie.

Autoritățile verifică în permanență buna funcționare a cazangeriilor la 7 grădinițe, precum și la școala de muzică și cea de arte. 

Nu există întreruperi în procesul de livrare a curentului electric. Patru angajați ai serviciului “Gestinarea iluminatului public” inventariază corpurile de iluminat pe străzile orașului, în parcuri și scuaruri pentru a identifica neconformitățile și a le lichida imediat. 

Și parcul de distracții OrheiLand este curățat de zăpadă. Muncitorii împrăștie material antiderapant, și verifică starea tehnică a echipamentelor. 

Lucrările sunt desfășurate și în Parcul orășenesc Ivanos, unde a fost înlăturată zăpada de pe scările de acces și a fost prevenit formarea ghețușului. 

Totodată, activează în regim alert Stația de Salvare pe apă pentru a restricționa accesul pescarilor-amatori la obiectivul acvatic din zona Orheiland. Aceștia sunt avertizați despre pericolul prăbușirii sub gheață.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica