Guvernul PAS „îngropat” în zăpadă. Lideri politici și cetățeni cer demisia autorităților: „Oamenii „buni” au fost din nou nepregătiți”

În luna ianuarie, Moldova a fost acoperită de un strat gros de zăpadă, generând haos în trafic și izolând numeroase sate.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere,” a adus acuzații serioase guvernării actuale conduse de Maia Sandu, afirmând că autoritățile au fost nepregătite și că starea de urgență a fost gestionată defectuos.

„În Moldova în ianuarie a venit…iarna. Spre marea surprindere a autorităților, zăpada a căzut în toată țara. Traficul pe autostrăzile naționale s-a dovedit a fi dificil, multe sate au fost complet izolate de lumea exterioară”, a scris liderul partidului.

Președinta partidului „Renaștere” a anunțat de asemenea că locuitorii nemulțumiți de incapacitatea guvernului de a face față situației, au inundat rețelele de socializare cu comentarii indignate, cerând demisia imediată a Maiei Sandu și a guvernului Recean. Criticile s-au concentrat pe faptul că, în loc să se pregătească pentru condițiile meteorologice extreme, resursele au fost direcționate către achiziționarea unui radar de apărare antiaeriană.

„Pe rețelele de socializare, locuitorii din diferite zone nu s-au zgîrcit la comentarii emoționante și au cerut direct Maiei Sandu și guvernului Recean să demisioneze. „Oamenii buni” au fost din nou nepregătiți pentru ninsorile banale. Incapacitatea autorităților în perioada stării de urgență ne face să ne gîndim încă o dată la prioritățile actualei guvernări”, a notat Natalia Parasca.

În context, Natalia Parasca s-a întrebat retoric cât de reală este amenințarea unei lovituri de rachetă în comparație cu incapacitatea de a asigura intervenția rapidă a ambulanțelor în zonele blocate de zăpadă.

„Cîte camioane, tractoare și alte echipamente speciale ar putea fi cumpărate în locul unui singur radar de apărare antiaeriană? Și care amenințare este mai reală pentru o familie obișnuită de moldoveni – o lovitură de rachetă sau frica de a nu aștepta o ambulanță blocată în zăpadă?”, a concluzionat politicianul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica