Companiile aeriene ucrainene au creat un hub la Chișinău

Atît timp cît cerul Ucrainei este închis pentru zborurile civile, companiile aeriene ucrainene au creat un hub pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar aeronavele lor efectuează zboruri la comanda companiilor aeriene din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la avianews.com.

După cum au aflat a aflat ziarul, pe aeroportul din Chișinău se află în prezent cinci aeronave de pasageri ale companiilor aeriene ucrainene SkyUp și Роза Ветров, transmite noi.md.

“Роза Ветров a amplasat la Chișinău toate aeronavele de zbor – Boeing 737-800 cu numărul de înmatriculare UR-PSF și Boeing 737-900ER UR-PSI. Acestea transportă pasagerii companiei aeriene Flyone din Moldova”, precizează publicația.

SkyUp a staționat pe aeroport trei din cele opt aeronave ale sale. În prezent, la Chișinău sunt bazate trei Boeing 737-800 cu numerele UR-SQB, UR-SQC, UR-SQF. Acestea operează zboruri la comanda companiilor aeriene Flyone și HiSky.

La Chișinău se află și un alt Boeing 737-800 cu numărul de înmatriculare 9H-SAT al SkyUp MT, divizia europeană a SkyUp cu sediul în Malta. Acesta transportă pasageri Flyone. “Toate avioanele ucrainene de linie din Moldova operează în condiții de wet leasing.

Acesta este un tip de leasing de aeronave în care compania aeriană pune la dispoziția clientului o aeronavă împreună cu echipajul și întreținerea, pentru care primește o taxă fixă. În același timp, riscurile comerciale pentru vînzarea biletelor sînt suportate de clientul zborurilor”, explică avianews.

Acest tip de leasing, în condițiile cerului închis din Ucraina în timpul războiului, oferă companiilor aeriene ucrainene posibilitatea de a-și continua activitatea și de a păstra calificarea personalului navigant, notează publicația. În viitor, aceștia vor putea relua rapid zborurile în Ucraina, cînd acest lucru va fi considerat sigur.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica