Ilan Șor a venit cu critici dure despre “realizările” diplomaților moldoveni lăudate de Sandu și Grosu

Ilan Șor a remarcat că atât Maia Sandu, cât și Igor Grosu scriu postări trase la indigo despre „realizările profesionale” ale diplomaților moldoveni. „Fiecare frază este o hilaritate”, a menționat politicianul și filantropul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În opinia sa, despre ce realizări putem vorbi când “autoritățile nu au mișcat un deget” în situația evacuării persoanelor din Israel, oferind asistență doar celor care se aflau în Fâșia Gaza.

“Au scuipat pe cetățenii moldoveni din Israel. Împreună cu colegii mei am întors în țară peste 1.500 de persoane, în timp ce regimul nu a mișcat un deget”, a subliniat el.

Potrivit lui Ilan Șor, autoritățile scriu că la toate forumurile internaționale despre Moldova se vorbește cu mândrie și respect, însă despre faptul că “organizațiile internaționale de diferite niveluri pur și simplu strigă despre încălcarea drepturilor omului în Moldova” se pare că este incomod de scris.

El a subliniat că în Moldova “se închide gura presei, iar oamenii nu sunt lăsați să voteze pentru cine vor ei”.

„Ei scriu că diplomații au aprofundat parteneriatele de apărare și securitate…. Dar în realitate cum stau lucrurile? În realitate, țara este alimentată cu arme și împinsă într-un conflict militar. Cu cine vom lupta? Deocamdată vedem doar că regimul luptă cu proprii cetățeni”, a spus Șor.

El a adăugat că declarațiile despre promovarea intereselor țării în zeci de capitale sunt aparent „despre împrumuturi europene și șerbie moldovenească”.

„Și apoi eterna poveste potrivit căreia „integrarea europeană este deja un proiect național”.

Doar că „proiectanții” nu scriu nimic despre beneficiari. Și tac în mod deliberat cu privire la termenul acestei „integrari europene”. De altfel, cunoaștem asta și fără ei”, a subliniat Ilan Șor.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica