PAS-ul este trimis la plimbare chiar de simpatizanții partidului: „Nu sunt politician de profesie”

Doi candidați de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care, potențial, ar fi putut să o înlocuiască pe deputata Galina Sajin, care a demisionat, au refuzat mandatul de parlamentar. Este vorbat despre directorul Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din Drochia Iurie Melinte și primarul de Dănceni Victoria Butuc – Guranda. Aceștia au semnat deja declarații de refuz, transmite newsmaker.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Nu sunt politician de profesie”

Unul dintre cele 63 de mandate de deputat ale fracțiunii PAS a devenit liber, după ce Galina Sajin și-a dat demisia pe 15 ianuarie.

Următorul candidat pe lista PAS la alegerile parlamentare din 2021 este directorul Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din orașul Drochia, Iurie Melinte. În cazul în care Curtea Constituțională îi valida mandatul, Melinte ar fi putut să ocupe funcția de deputat PAS vacantă.

Totuși, acest lucru nu se va întâmpla. Contactat de NM, Iurie Melinte a confirmat că a refuzat potențialul fotoliu de deputat.

„Da, am refuzat. În declarație am notat „din motive personale”. De ce? Nu sunt politician de profesie. Și cred că locul meu este aici unde sunt. În 2023, în urma concursului la funcția de director mi-am asumat realizarea unui Plan de dezvoltare a Liceului „B. P. Hașdeu” și trebuie să-mi onorez datoria”, a menționat el.

Iurie Melinte a declarat că a renunțat la potențialul mandat de parlamentar și din motive de ordin familial. „Am responsabilități care necesită timp și efort și mai ales prezența mea alături de soție, copii și nepoți!”, a adăugat acesta.

„Am o responsabilitate asumată față de dănceneni”

După Iurie Melinte, pe lista PAS figurează primarul satului Dănceni Victoria Butuc-Guranda. Cu toate acestea, femeia a confirmat pe Facebook că a semnat declarația de refuz a mandatului de deputat.

„După 4 ani de activitate în Parlament, mi-ar plăcea să revin în calitate de ales al poporului, să-mi aduc contribuția la îmbunătățirea cadrului legal alături de colegii din Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate dar la moment, am o responsabilitate asumată față de dănceneni, pentru a finisa proiectele începute și a realiza obiectivele propuse în campania electorală!”, a menționat ea.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica