Ilan Șor: Coada de păun a lui Alaiba la Davos arată exact ce este: un fund de găină.

Politicianul și filantropul Ilan Șor constată că lacheii guvernului nicidecum nu se abat de la forumul de la Davos. Iată că și Alaiba ne-a povestit ce imagine bună are Moldova. A rămas doar să o transformăm într-un “impact economic, care va fi resimțit de fiecare cetățean”. Obișnuit să facă pe cocoșul în fața “partenerilor” occidentali, a uitat că în Moldova prostiile lui sunt vizibile.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Alaiba, țara a simțit deja “impactul” vostru. Oamenii au rămas fără gaz ieftin, deoarece guvernul a blocat livrările negociate de către echipa mea. Acum autoritățile aruncă praf în ochi căutând un țap ispășitor în rândurile lor. Dar să pretinzi că Maia este bună, și ceilalți sunt proști, nu se va primi. Deciziile criminale le-ați luat împreună, a menționat Ilan Șor.

Cum rămâne cu “reformele educației”? Într-un an, 13 școli au fost închise, șase internate au fost desființate numai în decembrie. Avem un deficit de peste 7.000 de profesori, iar specialiștii continuă să părăsească țara.

Nu rămâne în urmă nici proiectul “Satul european” – în jumătate dintre sate a lăsat mai puțin de 1,5 mii de locuitori. Pentru că oamenii nu au unde să muncească și nu au din ce să trăiască. Dar autoritățile nu-și recunosc eșecurile și nu-i lasă pe oameni să respire. Fondurile pe care le-am transferat pentru proiectul “Satul Moldovenesc” sunt înghețate, iar aceasta împiedică construirea infrastructurii necesare sătenilor.

Spitalele și maternitățile dispar sub sloganul “optimizării”. În timp ce ministra Nemerenco își face griji din cauza”mentalității sovietice a cetățenilor”, și caută arhitecți milanezi pentru spitale, femeile nasc în ambulanțe.

“Impactul economic” a fost simțit și de către asistenții personali, cărora autoritățile au încetat să le mai plătească salariile, pasând această sarcină pe umerii municipiilor. Cele mai vulnerabile categorii ale populației sunt lăsate în voia sorții.

Așa că acasă, coada de păun a lui Alaiba la Davos arată exact ce este: un fund de găină, a mai menționat politicianul și filantropul Ilan Șor.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica