Ion Chicu: PDCM a inițiat elaborarea Rechzitoriului faptelor ilegale comise de PAS și Maia Sandu

Ion Chicu, ex Prim-ministrul constată că Maia Sandu se comportă de parcă acest stat și legile lui n-ar mai exista – acceptă mită oficială de 30 mii de euro, numește ilegal străini la BNM, etc.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit lui Ion Chicu, după capturarea totală a justiției și instituțiilor statului, PAS și Maia Sandu ignoră totalmente Codul Penal, legile țării și bunul simț. Crezând-se veșnici la putere, Sandu, Recean, Spânu și toată gruparea PAS, comit crime grave împotriva cetățenilor țării și statului Republica Moldova.

Fărădelegile admise de PAS sunt încurajate și de inacțiunile organelor de drept și ale Procuraturii. În acest context, atenționăm conducătorii acestor instituții despre răspunderea de care sunt pasibili pentru ignorarea actelor ilegale comise de reprezentanții guvernării, notează Ion Chicu.

Pentru a-i “ajuta” pe conducătorii Procuraturii să observe actele infracționale comise de guvernanți, PDCM a inițiat elaborarea Rechzitoriului faptelor ilegale comise de PAS și Maia Sandu. Pe fiecare epizod inclus în acest Rechizitoriu vom depune plăngere penală la Procuratura Generală.

Colegii noștri din Departamentul juridic al PDCM prezintă în secvența video anexată primele două cazuri cu caracter penal incluse în Rechizitoriu – amenințarea făcută de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova în adresa judecătorilor (că nu vor trece evaluarea, dacă nu judecă “cum le cere ea”) și amenințarea făcută de către Dorin Recean în adresa celor 3 judecători ai Curții de Apel, care au emis o încheiere despre caracterul ilegal al deciziei CSE de excludere a candidaților unui partid din cursa electorală.

Pe al 2-lea epizod (plângere penală împotriva dlui Recean, PDCM a depus plângere repetată la PG, deoarece refuzul deca o primi pe prima – este ilegal).

PDCM nu va lăsa fără reacția relevantă nicio ilegalitate admisă de PAS, mai susține Ion Chicu.

După capturarea totală a justiției și instituțiilor statului, PAS și Maia Sandu ignoră totalmente Codul Penal, legile țării și bunul simț. Crezând-se veșnici la putere, Sandu, Recean, Spânu și toată gruparea PAS, comit crime grave împotriva cetățenilor țării și statului.

Pentru a-i “ajuta” pe conducătorii Procuraturii să observe actele infracționale comise de guvernanți, PDCM a inițiat elaborarea Rechzitoriului faptelor ilegale comise de PAS și Maia Sandu. Pe fiecare epizod inclus în acest Rechizitoriu vom depune plăngere penală la Procuratura Generală.

Primul epizod al Rechizitoriului este despre amenințarea făcută de către Dorin Recean – prim-ministrul țării, în adresa celor 3 judecători ai Curții de Apel, care au emis o încheiere despre caracterul ilegal al deciziei CSE de excludere a candidaților unui partid din cursa electorală.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica