Casa Albă, anunț îngrijorător despre ce va urma pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Casa Albă consideră că acțiunile de luptă în Ucraina în următoarele luni vor fi critice pentru apărarea sa, iar Congresul trebuie, prin urmare, să ia rapid o decizie privind sprijinul pentru Ucraina.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a precizat, marți, că armata lui Vladimir Putin va continua să atace Ucraina cu drone și rachete, astfel încât comandamentul ucrainean este nevoit acum să ia decizii dificile cu privire la ce arme și muniții să folosească în condițiile în care rezervele lor sunt din ce în ce mai puține, potrivit Ukrainska Pravda. “Următoarele luni vor fi critice pentru Ucraina”, a subliniat Kirby.

În același timp, Rusia continuă să primească ajutor din partea Iranului și a Coreei de Nord, chiar și rachete balistice. Mai mult, rușii au început să își producă propriile drone și alte sisteme de arme.

Zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina

În acest context, Kirby a precizat că administrația SUA se concentrează pe victoria Ucrainei. El a reamintit că președintele american Joe Biden a declarat în mod clar că Ucraina trebuie să devină o țară înfloritoare și suverană, cu frontierele și suveranitatea restabilite.

“Și vrem să putem continua să furnizăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a obține aceste rezultate”, a adăugat Kirby.

În cadrul unei întâlniri de miercuri cu liderii Congresului SUA și cu președinții comisiilor relevante, președintele Biden a solicitat deblocarea rapidă a finanțării pentru continuarea asistenței acordate Ucrainei.

Proiectul de lege prevede un sprijin de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel și aceeași sumă pentru măsuri de combatere a migrației ilegale la frontiera sudică a SUA.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica