VIDEO Marcel Ciolacu: Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că unirea pe care dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei şi a precizat că această unire economică a Moldovei cu restul ţării va conduce rapid la dezvoltarea rapită a zonei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

El a mai transmis că 2024 este un an extrem de dificil cu patru rânduri de alegeri, iar în calitate de prim-ministru responsabilitatea sa este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale.

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor.

“Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii şi-au unit eforturile şi au pus bazele României ca stat naţional, unitar şi democratic. Şi atunci, mulţi s-au opus. Şi din afara ţării, dar şi din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniţi. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial! În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul ţării va conduce, în sfârşit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creşterea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că reformele începute de Guvern permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

“Apoi, reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început anul trecut, permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

Există încă multe inegalităţi sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerinţelor îndreptăţite ale agricultorilor şi transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri şi inechităţi! Fiindcă sunt un om al dialogului! Şi doar împreună am găsit şi vom găsi soluţii pe care le putem aplica rapid”, a afirmat premierul.

Ciolacu a mai transmis că acest an este unul extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri, dar că are responsabilitatea, în calitate de premier, să nu pună în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale.

“Dragi români, ştiu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Ştiu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populaţiei trebuie continuate. De aceea, vrem să menţinem preţuri plafonate la alimentele de bază aşa cum sunt la facturile de energie şi gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării. Indiferent de costurile electorale! În acelaşi timp, sunt convins că, prin dialog, vom găsi rezolvări la tot ce nu merge bine. Pentru că şi eu, ca şi dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească şi să se dezvolte. Doar uniţi putem construi o Românie echitabilă! Şi sunt sigur că, doar aşa, vom depăşi toate provocările acestui an! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica