VIDEO: Dan Dungaciu crede că Republica Moldova și Transnistria sunt state diferite

Cel mai important proiect de politică externă al României este Republica Moldova, spune profesorul Dan Dungaciu. Dacă se blochează Integrarea Europeană, ce facem?

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

El mai afirmă că SUA ar trebui să fie informate despre un eventual proiect de reunificare a Republicii Moldova cu România, ca după 1918, transmite Telegraph.md.

Dungaciu dezvăluie, de asemenea, că Ucraina s-a opus ca Republica Moldova să fie inclusă în același pachet privind deschiderea negocierilor de aderare la UE. Partea ucraineană a expediat și scrisori cu o astfel de pretenție.

În legătură cu regiunea transnistreană, profesorul susține că Chișinăul nu va reuși să controleze acea zonă din punct de vedere social-economic.

Republica Moldova și Transnistria sunt state diferite. Aceasta a înțeles Voronin și nici el nu a reușit să rezolve această problemă. Integritatea Republicii Moldova cu zona transnistreană va schimba demografia și jocul de putere.

De asemenea, el afirmă că în anul viitor va începe procesul de prăbușire a proiectului “Transnistria”, deoarece Ucraina va opri tranzitul de gaze rusești către această regiune, ceea ce va duce la falimentul a 50% din companiile aflate peste Nistru și la un nivel critic al șomajului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica