Top trei politicieni în care românii ar avea încredere – sondaj Avangarde la comanda PSD

Dacă duminică ar avea alegeri europarlamentare, PSD ar obține 31% din voturi, PNL 20%, AUR 19%, iar SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, ar lua 8%, conform unui sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, transmite NEXTA.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Același sondaj realizat la comanda PSD arată că liderul PSD, Marcel Ciolacu, este politicianul în care românii ar avea cea mai mare încredere (26%), urmat de Diana Șoșoacă și George Simion (23%).

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD în perioada 8-22 ianuarie, pe un eșantion de 1.150 de respondenți.

La întrebarea cu ce partid ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 31% dintre cei intervievați au răspuns că ar vota cu PSD. Pe locul al doilea este PNL, cu 20%, urmat de AUR, cu 19%, USR, cu 13%, SOS România (partidul Dianei Șoșoacă), cu 8%, UDMR, cu 5%.

54% dintre cei chestionați au susținut că „sigur” vor vota la alegerile europarlamentare din luna iunie, 28% au răspuns că „cred” că vor vota, 9% au spus că nu cred că vor vota, 6% au firmat că sigur nu vor merge la vot, iar 3% nu au răspuns.

Întrebați ce părere au despre Uniunea Europeană, 8% dintre cei chestionați au răspuns că au o părere „foarte bună”, 53%, bună, 26% proastă, 7% foarte proastă, 6% nu au răspuns.

În ce politicieni ar avea încredere românii

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este politicianul în care românii ar avea cea mai mare încredere, cu o cotă de 26%, dar în care 66% spun că nu au încredere, conform sondajului realizat la comanda PSD. Ciolacu este urmat de Diana Şoşoacă, cu 23% cotă de încredere, dar în care 70% dintre cei chestionaţi spun că nu au încredere. Şoşoacă este la acelaşi nivel de încredere cu liderul AUR, George Simion, în care 71% spun că mai degrabă nu au încredere.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, are o cotă de încredere de 20%, iar 71% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă nu au încredere în el, Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar şi cel mai mare procent de persoane – 79% – care spun că nu au încredere în el. Pe ultimul loc în topul încrederii se află liderul USR, Cătălin Drulă, cu 11%.

Respondenților le-a fost prezentată o listă de politicieni, fiind rugați să spună dacă mai degrabă au încredere sau mai degrabă nu în fiecare dintre ei.

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila ar fi miniștrii care ar beneficia de cea mai mare încredere, conform sondajului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica