Veste mare pentru români – țara care elimină controalele pe aeroporturi

Consiliul Federal al Elveției a decis, miercuri, ridicarea controalelor la frontierele aeriene pentru România și Bulgaria.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Concret, elvețienii vor elimina controalele pe aeroporturi pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre Bulgaria și România, a anunțat Guvernul Elveției.

Decizia Elveției vine după ce, pe 30 decembrie 2023, Consiliul Uniunii Europene a decis, în unanimitate, desființarea controalelor interne la frontierele maritime și aeriene pentru cetățenii bulgari și români, începând cu 31 martie.

În acest context, va rămâne în vigoare doar controlul la frontierele terestre, dar Consiliul Federal al Elveției a indicat că o decizie în această privință urmează să fie luată în viitor.

Elveția, care este membră a zonei europene de călătorie fără viză Schengen, va urma exemplul. România și Bulgaria, la rândul lor, vor putea elibera și vize Schengen, a spus Consiliul Federal elvețian.

Acest pas reprezintă o dezvoltare ulterioară a acquis-ului Schengen.

În viitor, România și Bulgaria vor putea elibera singure vize Schengen.

Conform Consiliului Federal al Elveției, experiența acumulată în urma aderării Croației la spațiul Schengen au arătat că o astfel de decizie nu ar trebui să aibă ca rezultat o creștere semnificativă a migrației.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica