Băsescu vorbește cu dificultate și are mai multe probleme

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Ar fi ajuns la medic din cauza gripei, însă afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Surse apropiate de fostul șef de stat au declarat, pentru Știrile PRO TV, că, duminică, Traian Băsescu s-a simțit mai bine.

Sursele mai spun că acesta acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate. Medicii l-ar fi diagnosticat cu gripă, însă, după ce l-au supus unor investigații, au decis să-l interneze.

Tot potrivit apropiaților, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

Eugen Tomac, europarlamentar: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”.

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

Dupa decizia instanței supreme din martie 2022, care a confirmat ca a fostul președinte a fost colaborator al securitatii Basescu a ajuns la un spital din Bruxelles. Desi au existat temeri ca a suferit un atac vascular cerebral, medicii l-au diagnosticat cu atac de panică. Familia nu a comentat incidentul.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu a mai fost operat în 2006 de hernie la un spital din Viena iar un an mai târziu mergea tot la spitalul Militar pentru o operație de tiroidă.

Singura funcție pe care o are în prezent este cea de europarlamentar. Surse politice susțin că nu va mai candida pentru un nou mandat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica