Cine l-a depășit pe Elon Musk și a ajuns cea mai bogată persoană din lume

S-a schimbat clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă. Bernard Arnault, șeful LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), are acum titlul de cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe Elon Musk de la Tesla.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Averea netă a lui Arnault se ridică acum la uimitoarea sumă de 207,6 miliarde de dolari (191,5 miliarde de euro), depășind-o pe cea a lui Musk, de 204,7 miliarde de dolari (188,74 miliarde de euro), potrivit celei mai recente liste Forbes “Real-Time Billionaires List”, citată de Euronews.

Arnault a cunoscut o creștere extraordinară a averii săptămâna trecută, averea sa netă crescând cu 22,7 miliarde de dolari (20,9 miliarde de euro) într-o singură zi, vineri, ceea ce reprezintă un salt remarcabil de 12,3%.

De cealaltă parte, Elon Musk și-a văzut averea prăbușindu-se cu 18 miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro) în ziua precedentă, marcând o scădere de 8,1% a valorii sale nete.

2023, un an record pentru LVMH

LVMH, puternicul producător de bunuri de lux, condus de Arnault, a înregistrat un an record în 2023.

Performanța conglomeratului în portofoliul său de mărci prestigioase, care include nume renumite precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co. a înregistrat o creștere remarcabilă a veniturilor, ajungând la o sumă impresionantă de 86,2 miliarde de euro pentru întregul an.

Aceasta reprezintă o creștere substanțială de 13% față de cifrele din 2022, depășind semnificativ cele 85,74 miliarde de euro prognozate de analiști.

Cea mai substanțială creștere a veniturilor în cadrul grupului LVMH a fost observată în sectorul său de retail selectiv, care a înregistrat o creștere remarcabilă de 25% față de anul precedent.

Această creștere a fost atribuită performanțelor remarcabile ale Sephora și creșterii DFS, susținute de redresarea călătoriilor internaționale.

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de euro, marcând o creștere de 9,4%, în timp ce profitul net a urcat la 15,2 miliarde de euro, înregistrând o creștere de 8% față de anul 2022.

Bernard Arnault, șeful LVMH, a declarat: “Deși rămânem vigilenți în contextul actual, intrăm în 2024 cu încredere, susținuți de mărcile noastre extrem de dorite”.

Miliardarul francez și-a exprimat, de asemenea, așteptările ca 2024 să fie un an inspirat și excepțional, subliniind participarea LVMH la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.

Sentimentul pozitiv din jurul LVMH s-a reflectat în performanța bursieră a acestuia, acțiunile crescând cu 12,81%, la 773,10 euro, în urma anunțului. Această creștere substanțială a reprezentat cel mai mare salt de o zi din octombrie 2008, propulsându-l pe Arnault în vârful clasamentului mondial al averilor.

Tesla se confruntă cu probleme

De cealaltă parte a acestei ecuații a bogăției se află Tesla lui Elon Musk.

Gigantul vehiculelor electrice a raportat o creștere modestă de 3,5% a veniturilor din al patrulea trimestru 2023, ajungând la 25,2 miliarde de dolari (23,2 miliarde de euro), și un venit anual de 96,8 miliarde de dolari (89,3 miliarde de euro), în creștere cu 15% față de 2022.

Cu toate acestea, profitul brut al Tesla a înregistrat o scădere semnificativă de 15,3%, la 17,66 miliarde de dolari. În ciuda faptului că venitul net al Tesla a urcat vertiginos la 7,93 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro), marcând o creștere substanțială de 115%, această performanță excepțională s-a datorat în mare parte unui beneficiu fiscal unic de 5,75 miliarde de dolari.

Privind în viitor, Tesla a oferit o perspectivă prudentă pentru 2024, anticipând un an “dificil” pentru industria auto globală și proiectând o scădere “materială” a marjelor sale de profitabilitate.

Această perspectivă a determinat mai mulți analiști de pe Wall Street să își revizuiască în jos așteptările pentru Tesla, ceea ce a dus la retrogradarea acțiunilor.

În urma publicării rezultatelor, acțiunile Tesla au scăzut cu 12%, contribuind la coborârea lui Elon Musk pe locul al doilea în topul celor mai bogate persoane din lume.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica