VIDEO Vasile Bolea: PAS ar trebui să plece de la guvernare în primul rând din cauza măsurilor economice ineficiente

Deputatul Vasile Bolea critică aspru guvernarea PAS: „Ineficiență economică, abordare deficitară a problemelor sociale și lipsă de transparență”

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Într-un briefing de presă susținută astăzi, Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a făcut publice nemulțumirile partidului său și ale cetățenilor față de actuala guvernare PAS.

Criticile sale au vizat mai ales gestionarea ineficientă a problemelor economice, abordarea deficitară a chestiunilor sociale și lipsa de transparență și dialog din partea guvernării.

”În ultima perioadă, asistăm la un dezmăț tot mai mare din parte conducerii țării. Într-o societate democratică, este dreptul nostru să ne exprimăm nemulțumirile și să cerem schimbări atunci când considerăm că interesele noastre nu sunt reprezentate corect”, a menționat Bolea în briefing.

Potrivit deputatului Bolea, PAS ar trebui să plece de la guvernare în primul rând din cauza măsurilor economice ineficiente. Acesta a declarat că oamenii resimt dificultățile financiare, iar aceste măsuri nu au adus niciun beneficiu populației.

De asemenea, liderul partidului „Renaștere” a subliniat preocupările legate de modul în care guvernul gestionează chestiuni precum educația, sănătatea și securitatea socială.

În discursul său, Bolea a menționat că nemulțumirile exprimate sunt legate și de dorința populației de a fi informată cu privire la direcția țării și de a avea un dialog transparent din partea guvernării.

”Unul dintre principalele motive pentru care PAS ar trebui să plece este gestionare ineficientă a problemelor economice. Majoritatea oamenilor resimt dificultățile financiare și consideră că măsurile adoptate nu au adus beneficii semnificative populației. Un alt aspect care generează nemulțumiri în societate este abordarea guvernului față de anumite probleme sociale. Există preocupări legate de modul în care PAS gestionează chestiuni precum educația, sănătatea și securitatea socială. De asemenea, un alt motiv este lipsa de transparență și dialog din partea guvernării PAS. Cetățenii doresc să fie implicați în procesul decizional și să fie informați cu privire la direcția în care se îndreaptă țara. Respectarea principiilor democratice trebuie să rămână o prioritate constantă pentru orice guvernare”, a specificat deputatul.

Concluzionând declarația, deputatul a invitat cetățenii să se alăture protestelor pașnice, declarând că este datoria lor să atragă atenția asupra problemelor și să ceară schimbări. De asemenea, a făcut un apel către toate partidele de opoziție să se alăture manifestațiilor, astfel încât vocea cetățenilor să fie auzită și schimbările necesare să aibă loc.

”În concluzie, protestele împotriva guvernării PAS sunt preocuparea și dorința cetățenilor de a contribui la construirea unei societăți sigure. Vrem să atragem atenția asupra problemelor și haosului pe care îl avem de 3 ani la guvernare și să cerem schimbări. Este datoria noastră să fim vocali și să ne implicăm în modelarea viitorului țării noastre. Cu toții suntem responsabili pentru binele Republicii Moldova. Invităm toate partidele de opoziție să se alăture manifestațiilor pașnice, astfel încât vocea noastră să fie auzită și schimbările necesare să aibă loc”, a concluzionat politicianul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica