Iuri Vitneanski: ”PAS utilizează toate mijloacele pentru a exercita presiuni, instaurând cenzura și divizând Biserica Ortodoxă”

Într-un briefing de presă susținut astăzi, Iuri Vitneaski, membru al Biroului Politic al Partidului ”Renaștere”, a tras un semnal de alarmă cu privire la acțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), acuzându-i că utilizează toate pârghiile disponibile pentru a exercita presiuni asupra opoziției și pentru a institui cenzura în mass-media.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Vitneaski a subliniat că situația devine tot mai îngrijorătoare odată cu dezbinarea Bisericii Ortodoxe și cu valul de emigrare care afectează în special tinerii activi, reprezentând 80% din cei care părăsesc țara.

„PAS folosește toate pîrghiile pentru a face presiuni asupra opoziției, au introdus cenzura în mass-media, au dezbinat Biserica Ortodoxă”, a declarat Vitneaski.

Potrivit acestuia, 80% dintre cetățenii care aleg să emigreze sunt tineri activi, iar această tendință reprezintă o amenințare la adresa dezvoltării sociale și economice a țării.

„Este o pierdere ireparabilă pentru Moldova să-și piardă tânăra generație, care pleacă în căutarea unor oportunități mai bune și care, din păcate, nu se mai întoarce niciodată. Această migrație masivă afectează nu doar forța de muncă, ci și baza societății noastre”, a adăugat Vitneaski.

În încheierea briefing-ului, membrul Biroului Politic al Partidului ”Renaștere” a subliniat necesitatea acțiunii imediate din partea cetățenilor pentru a proteja drepturile și libertățile lor.

„Trebuie să acționăm, să luptăm pentru drepturile și libertatea noastră! Putem lupta cu un partid politic, dar nu putem face față întregii noastre populații care se simte amenințată în acest moment. Este timpul să ne unim și să ne apărăm valorile și identitatea națională”, a concluzionat Vitneaski.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica