Vlad Filat: Alegerile prezidențiale vor fi marcate de minciună, presiune și atac asupra alegătorilor, pentru că fără minciună, Maia Sandu nu are nicio șansă

Moldova este în cea mai profundă criză demografică, criză economică, criză de justiție, financiară, etc, constată Vlad Filat, liderul PLDM.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Moldova este în cea mai profundă criză demografică și înregistrează anual cel mai mic număr de nașteri în istoria de peste 175 de ani de înregistrări.
Moldova este în criză socială legată de exodul tinerilor, de depopulare și îmbătrânire.

Moldova este în criză economică. Investițiile și afacerile pleacă din Moldova din cauza incertitudinii administrative și a impredictibilității guvernării. Taxele mari, costurile ridicate pentru resursele energetice și deficitului de forță de muncă compromit viabilitatea afacerilor moldovenești.

Moldova este în criză de justiție. Justiția e permanent și brutal atacată de gruparea politică de la guvernare, care vrea ca justiția să acționeze după ordin și nu după lege.

Moldova este în criză financiară: datoria publică crește anual cu circa 1 miliard de dolari. Creditele și granturile de sute de milioane de euro oferite de parteneri dispar după șmecheriile guvernării.

Guvernanții au redus cheltuielile pentru educație și sănătate, dar au crescut cheltuielile pentru miniștri și parlamentari. Pentru guvernare, deputații și miniștrii sunt cele mai mari valori ale Moldovei – ceilalți nu contează.

În timpurile de criză alegerile nu pot fi libere și corecte.

Alegerile prezidențiale din 2024 vor fi marcate de minciună, presiune și atac asupra alegătorilor. Pentru că fără minciună, fără presiuni și atac asupra alegătorilor – Maia Sandu nu are nicio șansă.

Și totuși alegerea o vom facem noi – moldovenii.

Alegerea noastră fie va fi rațională și salvatoare sau va fi distrugătoare.

Fie vom alege amețiți de minciună sau vom alege reieșind din realități.

Fie vom alege apăsați de frică sau ne vom apăra libertatea.

Fie vom vota pentru investiții în educație sau vom susține ca banii publici să fie mâncați de guvernanții nesimțiți și incompetenți.

Fie vom vota ordinea și liniștea sau vom încuraja în continuare dezordinea și plecarea tinerilor din Moldova.

Fie vom alege responsabilitatea sau vom lăsa hoția și risipa la putere.

Fie vom alege respectul sau vom încuraja ticăloșia.

Alegerile noastre pot duce spre rezultate, care ne vor schimba radical viața și vor încuraja tinerii să trăiască în Moldova.

Alegerile din 2024 nu sunt despre alegerea unui om – sunt alegeri mult mai largi.

În 2024 vom vota pentru Educație, pentru susținerea pedagogilor și pentru implicarea părinților în educație.

Vom vota pentru servicii medicale calitative și accesibile pentru toți oamenii.

Vom vota pentru susținerea educației universitare, pentru investiții în dezvoltarea talentelor și pentru crearea oportunităților ca talentele să se realizeze în Moldova.

În 2024 vom vota pentru programe care reduc eficient plecarea tinerilor din Moldova, care încurajează natalitatea și întineresc Moldova.

În 2024 vom vota pentru măsuri și decizii care aduc investiții reale în Moldova, aduc în Moldova produceri noi tehnologizate și transformă țara în generator de tehnologii și produse.

Vom vota pentru Moldova care produce și exportă, nu doar consumă și importă.

În 2024 vom vota pentru un Președinte care unește oamenii și nu dezbină societatea. Vom vota un președinte care prețuiește respectul și încrederea moldovenilor mai mult decât ale străinilor.

Vom vota un președinte, care aduce în Parlament și Guvern oameni talentați – care vin să servească societatea, dar nu pentru salarii mari.

Vom vota pentru o Moldova în care nu mai există localități galbene, verzi sau de alte culori – vom vota pentru o Moldova unită și împăcată, declară Vlad Filat, liderul PLDM.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica