Bolea CENZUREAZĂ – e supărat că Realitatea a scris despre cateringul de 2,75 mln.

În spiritul transparenţei, echipa RLIVE TV, care face transmisiuni în direct de la evenimente publice, a primit interdicție de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) să difuzeze discuțiile cu agricultorii.

Paza de la MAIA a chemat reprezentanţii serviciului de presă, care au comunicat că accesul va fi oferit unui singur operator, de la o singură companie, care are semnat contract cu ministerul, din cauza lipsei de spaţiu, scrie Realitatea.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Și altor echipe de la televiziuni li s-a îngrădit accesul la ședință. Jurnaliștii au fost îndemnați să o urmărească pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii.

Cu o zi înainte, echipa Realitatea a discutat cu Daniela Turculeţ, comunicatoarea instituției, solicitând participarea la eveniment. Responsabila expediase un mesaj în care anunța că presa nu va putea intra în sală, însă am cerut ca operatorului care va transmite evenimentul în direct să i se acorde accesul. Inițial ni s-a permis, iar ulterior am fost anunțați că, totuși, nu va fi posibil.

Turculeț a reproșat redacției publicarea știrii despre licitația de 2,75 de milioane, care ține de organizarea unei conferințe internaționale la Chișinău.

„Avem pretenții la corectitudinea știrilor”, ne-a reproșat funcționara, atașând linkul către material și menționând că nimeni nu ne îngrădește accesul la informații, cât timp putem urmări ședința pe Facebook.

În opinia ei, echipa Realitatea nu a păstrat echidistanța și nu s-a documentat despre achiziția care urmează. Deși nu a oferit o replică, purtătoarea de cuvânt de la MAIA a precizat că va transmite o notă echipei redacționale, în care va cere să oferim opinia celor vizați.

Într-un final, echipa noastră tehnică a fost nevoită să identifice soluții, pentru a prelua imaginile în direct de pe pagina de Facebook a autorității.

Așteptăm, totuși, nota și replica, ca să le publicăm. Dar mai mult așteptăm să nu ni se îngrădească accesul la evenimente publice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica