Ilan Șor: ”Guvernarea PAS și Maia Sandu transformă Moldova într-o colonie NATO”

Ilan Șor subliniază autoritățile de la Chișinău “au demonstrat acest fapt prin întâlnirea șefului Comitetului NATO și salutarea aplicațiilor lor în țara noastră”.

Politicianul a criticat conducerea țării că reduce cheltuielile sociale, inclusiv pentru pensionari, dar cresc cheltuielile pentru armată.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Autoritățile actuale, reprezentate de Sandu și PAS, ne târăsc activ și cu forța în NATO, transformând Moldova într-o colonie a alianței. Ei au demonstrat clar aceasta, primindu-l cu bucurie pe șeful comitetului militar al NATO, și salutând exercițiile lor în țara noastră.

Puterea continuă să călărească banii poporului la forumurile alianței, a crescut și numărul programelor comune. Iar sporirea acestei cooperări militare este contrară opiniei majorității cetățenilor noștri, care se opun unei asemenea “prietenii” și aderării la NATO, declară Ilan Șor.

Guvernul taie din programele sociale, aruncând pensionarii în voia sorții, în timp ce cheltuielile militare cresc. Recean sare din pantaloni, mărind bugetul apărării.

Este timpul să ne punem o întrebare: în interesul cui acționează acest guvern? Nu trebuie să permitem ca Moldova să fie transformată într-o arenă pentru jocuri de război și experimente geopolitice care contravin intereselor poporului nostru și ne amenință viitorul, mai notează Ilan Șor.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica