Întorc spatele: Zelenski a evaluat criza de la granița cu Polonia: „Nu este vorba de cereale, ci de politică”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat blocarea punctelor de control de la granița polono-ucraineană de către fermierii polonezi și a făcut apel la soluții raționale comune pentru această situație.

În cadrul discursului său de luni seară, Zelenski a spus că evenimentele de la granița polono-ucraineană “nu pot fi tratate ca ceva normal sau de rutină”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Doar 5% din exporturile noastre agricole trec granița poloneză. Deci, în realitate, problema nu este grâul, ci mai degrabă politica. În apropiere de Kupiansk, nu departe de granița rusă, unde artileria rusă lovește zi și noapte, știrile de la granița poloneză par o bătaie de joc”, a spus liderul ucrainean, potrivit Ukrainska Pravda.

Tren de pasageri, blocat de protestatari

Zelenski a menționat că sunt necesare decizii raționale comune pentru a rezolva această problemă: “în principal deciziile noastre comune cu polonezii, precum și cu toți cei din Europa care sunt preocupați de soarta Europei”.

Duminică, 18 februarie, în cursul serii, protestatarii au încercat să blocheze calea ferată la punctul de control Yahodyn-Dorohusk, dar poliția a intervenit. Traficul de camioane la acest punct de control a fost complet blocat în acea zi.

La 19 februarie, compania feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia a raportat că protestatarii au blocat trecerea trenului de pasageri Kiev-Chelm, dar problema a fost rezolvată după intervenția poliției, mai notează jurnaliștii ucraineni.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica