VIDEO: Președinta partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, acuză guvernarea de atacuri în adresa UTA Găgăuzia: „Ei în mod deschis cer lichidarea”

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, a acuzat activiștii plătiți și provocatorii partidului de guvernare că au îndreptat atenția către autonomia găgăuză, cerând lichidarea acesteia și îndemnând găgăuzii să-și părăsească țara.

Liderul partidului a subliniat că aceste acțiuni reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției, care garantează statutul juridic special al Găgăuziei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ea a catalogat aceste acțiuni drept o amenințare la adresa națională și a cerut instituțiilor statului să acționeze pentru a proteja drepturile și identitatea UTA Găgăuzia.

Parasca a făcut apel către comunitatea internațională să se implice în rezolvarea acestei situații, menționând că este obligatoriu de respectat autonomia și diversitatea etnică în Republica Moldova.

„Activiștii plătiți și provocatorii partidului de guvernămînt au ales o nouă țintă – autonomia găgăuză. Ei cer deja în mod deschis lichidarea Găgăuziei, iar găgăuzilor – să-și facă bagajele și să părăsească țara. Constituția, care garantează statutul juridic special al Găgăuziei, nu este lege pentru ei”, a declarat președinta partidului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica