Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev.

Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice comune.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Liderii politici au adus un omagiu celor căzuți în lupta pentru independență și libertate. Memorialul Șipca, care comemorează eroii care s-au jertfit în Războiul Ruso-Turc, a fost locul unde liderii au depus coroane de flori, amintindu-și de sacrificiul suprem al celor care au luptat pentru eliberarea țărilor lor de sub jugul otoman.

Mai târziu, delegația a continuat să onoreze memoria lui Hristo Botev, unul dintre liderii mișcării de eliberare a Bulgariei din secolul al XIX-lea. Monumentul său, simbol al luptei pentru libertate și independență, a fost locul unde liderii politici au adus un omagiu și și-au reafirmat angajamentul pentru valorile comune ale democrației și drepturilor omului.

Prin amintirea și onorarea eroilor din trecut, liderii politici au transmis un mesaj de unitate și solidaritate între cele două națiuni, subliniind că numai prin colaborare și înțelegere reciprocă pot fi depășite provocările viitoare și pot fi construite relații durabile și prospere între state.

”Liderii Partidului “Renaștere”, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și la monumentul lui Hristo Botev, unul dintre liderii mișcării de eliberare a Bulgariei. Popoarele moldovenesc și bulgar sunt unite de tradiții seculare de prietenie și vecinătate. În urmă cu aproape 150 de ani, armata a mărșăluit de la Chișinău pentru a elibera Bulgaria de sub jugul otoman”, se arată în comunicatul formațiunii.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica