Valeriu Ostalep: Sandu își dă seama că nu va mai putea câștiga niciodată în mod cinstit

În opinia fostului vicepreședinte al MAEIE, expertul Valeriu Ostalep, inițiativa anunțată de Maia Sandu de a introduce votul prin corespondență la viitoarele alegeri prezidențiale arată că actualul șef al statului nu crede că are șanse să obțină un al doilea mandat prezidențial pe cale democratică.

“Dacă Sandu ar fi crezut că are șanse minime de a câștiga, nu s-ar fi făcut de râs în fața întregii lumi. Dar cu această fraudă ea nu face decât să confirme că își dă seama că nu va putea câștiga niciodată în mod cinstit. Și cu atât mai mult necinstit”, – a scris Valeriu Ostalep pe telegram.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Amintim că, Maia Sandu a declarat că la următoarele alegeri prezidențiale ar putea fi aplicat votul prin corespondență. În același timp, președinta nu se simte deloc stânjenită de o nouă modificare a legislației electorale cu 6 luni înainte de alegeri, deoarece, după cum a subliniat șefa statului, scopul acestor modificări este “de a îmbunătăți procesul”, iar îmbunătățirea, după cum consideră Sandu, “este întotdeauna apreciată și permisă”.

Administrația prezidențială a explicat că votul prin corespondență este “o solicitare fermă a diasporei noastre”, precizând totodată că acest proiect pilot ar putea fi testat în Statele Unite și Canada.

Până la publicarea acestei știri, serviciile de presă ale administrației prezidențiale, guvernului, parlamentului sau PAS nu au comentat în spațiul public declarațiile lui Valeriu Ostalep.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica