A fost depus un nou denunț la CNA de către membrii MAN

Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN) continuă lupta împotriva abuzurilor semnalate în cadrul licitațiilor pentru spațiile din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi, un nou denunț a fost depus la Centrul Național Anticorupție (CNA) de către membrii MAN, Irina Gutnic și Gaik Vartanean.

Aceasta este a doua acțiune de denunț efectuată de MAN pe marginea licitațiilor pentru spațiile de la Aeroport. Primul denunț a subliniat criteriile de eligibilitate foarte restrictive, care au blocat participarea la licitație pentru companii de renume internaționale și favorizând doar operatorii din Uniunea Europeană. De asemenea, am menționat în primul denunț cerințele excesive, cum ar fi experiența de minim 7 ani în gestionarea spațiilor comerciale, în cel puțin 10 aeroporturi, inclusiv spații HoReCa, fapt ce restrânge semnificativ concurența.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

După anularea primului concurs, noile condiții stabilite au devenit și mai restrictive, introducând prevederi dubioase, precum exonerarea de responsabilitate a membrilor comisiei de licitație și proceduri de contestație inadecvate. Mai mult, cerințele de prezentare a legăturii de capital, în cazul asocierilor, au amplificat barierele pentru potențialii participanți.

Mișcarea Alternativa Națională insistă pe investigarea acestor nereguli, considerând că nici cea de-a doua licitație nu respectă cadrul legal și se bazează pe condiții inadecvate în locul celor prevăzute de Legea cu privire la concesiuni. Considerăm că organizarea licitațiilor trebuie să fie însoțită de studii de fezabilitate adecvate, iar autoritățile responsabile să asigure un proces transparent, echitabil și competitiv.

În contextul prezentării noului calendar de licitație de către Agenția Proprietății Publice (APP), care stabilește că licitația cu strigare va fi desfășurată pe 29 martie 2024, MAN subliniază importanța unei intervenții rapide și eficiente din partea CNA pentru a asigura integritatea și legalitatea licitației.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica