Franţa se pregăteşte să trimită aproximativ 2.000 de soldaţi în Ucraina

Ministerul francez al Apărării a calificat marţi drept o dezinformare şi o provocare iresponsabilă declaraţiile făcute de şeful serviciului de informaţii externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, un apropiat al lui Putin, care a sugerat că Parisul se pregăteşte să trimită 2.000 de soldaţi în Ucraina, relatează Reuters.

“Manevra orchestrată de Serghei Narîşkin, directorul Serviciului rus de informaţii externe, ilustrează încă o dată utilizarea sistematică a dezinformării de către Rusia”, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat. “Considerăm că acest tip de provocare este iresponsabil”, adaugă comunicatul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Narîşkin a fost citat de agenţia de ştiri TASS spunând că Franţa se pregăteşte să trimită aproximativ 2.000 de soldaţi în Ucraina şi că trupele franceze ar fi o ţintă legitimă pentru forţele ruseşti dacă acestea “vor veni vreodată pe teritoriul lumii ruseşti cu o sabie”.

Relaţiile franco-ruse s-au deteriorat şi mai mult în ultimele săptămâni, după ce Parisul şi-a sporit sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin semnarea unui acord bilateral de securitate pe termen lung şi prin promisiunea de a trimite mai multe rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Preşedintele Emmanuel Macron a adoptat, de asemenea, o poziţie mai dură faţă de Rusia, insistând că Moscova trebuie să fie învinsă.

El nu a exclus ca trupele europene să fie nevoite într-o zi să meargă în Ucraina, deşi a precizat că Franţa nu intenţionează să instige la ostilităţi împotriva Rusiei.

Parisul a mai acuzat Rusia că obişnuieşte să răspândească informaţii false. În ianuarie, a respins categoric ideea că Parisul ar avea mercenari în Ucraina, la o zi după ce legislatorii ruşi au adoptat o rezoluţie care condamna mercenarii francezi din această ţară.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica