Procurorul-şef al DNA s-a întâlnit cu Veronica Dragalin

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a declarat, după o întâlnire cu procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, Veronica Dragalin, că România este un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte combaterea corupţiei la nivel înalt.

”Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea”, a afirmat el.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că a avut loc o întâlnire de lucru a conducerii DNA cu Veronica Dragalin, procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, iar principalele obiective ale discuţiilor au vizat îmbunătăţirea şi extinderea cooperării interinstituţionale în domeniul combaterii corupţiei la nivel înalt dintre cele două instituţii şi susţinerea componentei de investigaţie penală şi de preluare a celor mai bune practici din activitatea de urmărire penală a procurorilor anticorupţie din cadrul DNA.

”Expertiza DNA în combaterea corupţiei la nivel înalt este recunoscută pe plan internaţional, România fiind un exemplu de bune practici la acest capitol. Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea. Republica Moldova este la momentul deschiderii negocierilor în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar justiţia şi combaterea marii corupţii sunt elemente cheie fără de care nu se poate concepe un traseu european. Beneficiind de determinarea doamnei procuror-şef Dragalin, de expertiza colegilor magistraţi români care acum sunt experţi internaţionali şi sprijină Republica Moldova, de susţinerea colegilor din DNA, sunt convins că şi Parchetul Anticorupţie va fi un exemplu de succes”, a afirmat Marius Voineag.

Vizita de studiu a reprezentanţilor Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova la Direcţia Naţională Anticorupţie din România are loc cu suportul Proiectului de Reformă a Justiţiei şi Combatere a Corupţiei (JARA), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

În contextul celor menţionate mai sus, ca o componentă a proiectului JARA – Justice and Anti-Coruption Reform Activity, în perioada 20 – 22.03.2024, la sediul DNA, se desfăşoară o vizită de studiu a delegaţiei Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, compusă din 10 procurori, ocazie cu care vor fi dezbătute teme legate de realizarea activităţilor de urmărire penală şi de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională în cadrul dosarelor penale instrumentate. Delegaţia din Republica Moldova este însoţită de experţii internaţionali Claudiu Dumitrescu şi Codruţ Olaru.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica