VIDEO Nicolae Eșanu despre cazul licitației de la aeroport: Toți care tac astăzi, se fac complici la toate aceste lucruri

Toți cei care tac și nu pun întrebări despre suspiciunile legate de organizarea licitației spațiilor comerciale de la aeroport „se fac complici la aceste lucruri” și comit „o crimă morală”. Observația aparține fostului secretar de stat la Ministerul Justiției Nicolae Eșanu, făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Eșanu a făcut trimitere și la presa din R. Moldova, care, potrivit lui, evită acest subiect, „de frica pierderii finanțărilor”, transmite ziua.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Toți care tac astăzi se fac complici la aceste lucruri. Este foarte regretabil că toată presa nu a reacționat. Toată lumea își bate capul dacă a fost ridicată imunitatea lui Tauber, a fost întâmpinată cu flori bașcanul Guțul, asta e problema, dar faptul că este fals nimeni nimeni nu a reacționat nimic. Eu cred că este o crimă morală. Pentru că trebuie să spui: am auzit că se întâmplă lucrul ăsta, noi cerem explicații, nimic mai mult. Nu trebuie să învinuiești pe nimeni. Și, apropo, eu nu învinuiesc pe nimeni. Eu tare mult sper că nu este adevărat lucrul ăsta și că nimeni nu a falsificat (licitația n.r). Dar eu bat alarma. Se vehiculează un lucru extrem de grav. Înțeleg că există diferite jocuri, dar să pui întrebări. Lumea spune de finanțări, că se teme. Crede cineva că o să fie lipsit de finanțare dacă o să pună întrebări? Nu e obligatoriu să faci emisiuni și să strigi”, a punctat Nicolae Eșanu.

Amintim că, recent, în spațiul public a apărut o scrisoare a Consiliul Concurenței trimisă conducerii aeroportului în care instituția își exprimă nedumerirea față de prevederile stipulate în caietul de sarcini, pe care le consideră „inexplicabile și dubioase”. Documentul a fost făcut public de bloggerul Eugen Luchianiuc și datează din 2 februarie. Luni, partidul MAN, condus de primarul general al capitalei, Ion Ceban, a depus un nou denunț la Centrul Național Anticorupție, în care solicită inițierea unei anchete penale în acest caz.

După ce primul concurs de la aeroport, la care au participat doar două companii – Lagardere Travel Retail și LeBridge, a eșuat, în februarie, noua administrație a anunțat un nou concurs. Potrivit calendarului anunțat, perioada de depunere a ofertelor este 11-25 martie. În 26-28 martie va avea loc examinare a dosarelor, iar licitația propriu-zisă este planificată pentru 29 martie.

Până la ora redactării acestei știri, serviciile de presă ale Aeroportului, APP, Guvernului, Administrației Prezidențiale sau PAS nu au comentat în spațiul public declarațiile lui Nicolae Eșanu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica