O nouă taxă impusă de Comisia Europeană va arunca în aer prețul gazului și carburanților

O nouă lovitură pentru europeni. Prețul gazului și cel al carburanților va include o nouă taxă care va duce la scumpiri în lanț. Comisia Europeană a venit cu un nou pachet de taxe ce va fi inclus din 2027.

Prețul gazului natural furnizat către populație sau către sectoare industriale și costul benzinei și motorinei vor avea incluse și prețul certificatelor de dioxid de carbon. Această taxă va aduce o creștere a prețurilor cu până la 10% din 2027.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Astfel, din 2027, toți consumatorii de gaze din România, inclusiv populația, vor fi afectați de o schimbare majoră care va pune o presiune suplimentară pe bugetul și așa de afectat al românilor.

Toți consumatorii casnici de gaze naturale ar urma să plătească taxa pe carbon, începând cu 2027, estimată la 6 bani/kWh, conform calculelor unei firme de connsultanță în domeniul energiei.

Luând în considerare prețul maxim plafonat în prezent la 31 de bani/kWh, costul gazului pentru populație ar urma să înregistreze o creștere de cel puțin 20%. Este foarte probabil ca această creștere să fie și mai mare dacă taxa de carbon va fi inclusă în baza de calcul a TVA, similar cu modul în care este acum impozitată acciza.

La un consum de iarnă de 250 de metri cubi, o gospodărie ar plăti în plus undeva la aproape 160 de lei, fără a calcula și TVA de 19% (acum) aplicat pe această sumă.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica