VIDEO: Venediktov despre Ilan Șor: Aceasta este o altă parte a Moldovei, este o forță serioasă în interiorul țării

Alexei Venediktov, un cunoscut jurnalist rus și fost șef al postului de radio închis „Ekho Moskvy”, recunoscut ca un agent în Rusia, în cadrul emisiunii „Bez posrednikov” a Eugeniei Rodiona, și-a împărtășit impresia despre Ilan Șor, pe care l-a intervievat recent.

„Mi s-a creat impresia că acesta reprezintă o altă parte a Moldovei și am văzut că aceste forțe au învins într-o parte a Moldovei, în autonomia Găgăuziei, iar o persoană care îi împărtășește opiniile a devenit bașcanul Găgăuziei. Aceasta este o forță serioasă în interiorul Moldovei”, a spus Venediktov despre Ilan Șor.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În cadrul aceleiași emisiuni, jurnalistul rus a povestit cum i-a venit ideea de a-l intervieva pe Șor. Potrivit lui Venediktov, acest interes i-a venit după ce a filmat o emisiune cu ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, care a menționat acest nume de mai multe ori când răspundea la întrebări.

„Nu Dodon, fostul președinte sau oricine altcineva” ca oponent al guvernării, ci tocmai Șor. Potrivit jurnalistului, acesta a reușit să-l găsească pe politician prin intermediul soției sale, cântăreața Jasmin.

Reamintim că săptămâna trecută Alexei Venediktov l-a intervievat pe Ilan Șor timp de aproape o oră și jumătate în cadrul unui proiect comun cu RTVI „Esli nastupit zavtra”. Interviul a stârnit o mare rezonanță atât în Moldova, cât și în Rusia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica