VIDEO Ambasadorul Ursu: Sancțiunile cresc cheltuielile lui Șor pentru destabilizarea Republicii Moldova

Sancțiunile americane cresc costurile pe care le întreprinde Rusia, ca să destabilizeze Republica Moldova. Declarația aparține ambasadorului moldovean din SUA, Viorel Ursu.

Oficialul a declarat în studioul RLIVE TV că până acum au existat trei runde de sancțiuni ale Statelor Unite ale Americii împotriva persoanelor care vor să acționeze contra intereselor țării noastre prin intermediul atacurilor hibride, transmite Telex.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Dintre cele trei runde de sancțiuni fac parte măsurile contra exponenților partidului Șor, declarat neconstituțional. Al doilea pachet a fost împotriva unor cetățeni ruși care au fost implicați în antrenarea protestatarilor și sunt acuzați că urmau să provoace violențe stradale, iar al treilea se referă la Marina Tauber.

„Sancțiunile îi limitează pe acei agenți în deplasări. (…) Le limitează tranzacțiile pe care le pot efectua. Nu doar băncile din SUA nu au dreptul să facă tranzacții cu acești agenți, dar oricare bancă care face tranzacții în dolari americani. Asta nu înseamnă că nu există ocolire, dar asta înseamnă mărirea costurilor pentru acești agenți.

Intermediarii iau anumit procent, care măresc costurile tranzacției. SUA și UE sunt conștienți despre aceste ocoliri de sancțiuni. Acum se pune accent pe sancționarea intermediarilor, interpușilor”, a declarat diplomatul, în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu.

Reprezentantul Moldovei în SUA a mai precizat că actualmente se pune accent pe sancționarea celor care ajută exponenții Kremlinului să evite sancțiunile. Potrivit lui, în acest scop s-a discutat cu autorități din mai multe state care au hotar cu Federația Rusă sau care mențin relații bune cu Moscova, inclusiv Turcia, Kazahstan și Armenia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica