VIDEO Ion Ceban: Este grav când în cadrul organului electoral al țării CEC, 6 membri din 9 sunt reprezentanți PAS

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, constată că un reprezentant al PAS în Comisia Electorală Centrală înlocuit cu un alt reprezentant PAS la CEC.

Astăzi, majoritatea PAS din Parlament a ales un nou membru la CEC și nu este altcineva decât șefa cabinetului fracțiunii PAS în Parlament.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Și toți ei se jură că persoana este apolitică.

Este grav când în cadrul organului electoral al țării CEC, 6 membri din 9 sunt reprezentanți PAS, susține liderul MAN.

Colegul Gaik Vartanean a menționat astăzi de la tribuna Parlamentului raportul misiunii de observare a OSCE/ODIHR la Alegerile Locale Generale din 2023 și este dur și critic vizavi de autoritatea centrală.

Iată unele observații și recomandări:

  • Recomandă schimbarea componenței CEC pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, astfel încât să nu domine un singur partid.
  • Turul doi de alegeri trebuie organizat doar după ce se rezolvă toate contestațiile în judecată.

Noi încă avem două dosare în judecată pe cazul de la Bubuieci, iar PAS deja și-a pus primarul lor acolo.

  • Constată că conducerea Consiliului Audiovizualului și Teleradio Moldova sunt numite politic și controlate politic, datorită modificărilor făcute la lege de către PAS. Recomandă modificarea legii, care, la fel permite majorității parlamentare să îi demită când vrea.
  • Critică închiderea arbitrară și neargumentată a televiziunilor și site-urilor. Astfel de măsuri se iau doar după încălcări grave care se repetă, încălcări constatate legal, de instanțe. Libertatea de exprimare se apără nu prin închiderea gurii cuiva care se presupune că „nu spune totul” sau „spune falsuri” dar prin diversificarea surselor de informare zice raportul ODIHR.

Instituțiile statului sunt capturate de PAS, a adăugat Primarul de Chișinău, Ion Ceban.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica