Nicolae Eșanu: Modificarea legii procuraturii este ”violarea normelor juridice și a bunului simț”

“Violarea normelor juridice și a bunului simț”, a calificat fostul reprezentant al Moldovei la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu, modificarea de aseară a legii procuraturii prin care ar fi asigurat menținerea în funcție de șef al Procuraturii Generale a lui Ion Munteanu, actualul șef interimar. Potrivit expertului, prin această modificare “a fost compromis iremediabil procesul de selectare a Procurorului General”.

Potrivit lui Nicolae Eșanu, faptul ca legea cu privire la procuratura a fost modificată violând nu numai principiile si normele juridice, dar și bunul simț este grav, dar nu cel mai grav.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cel mai grav este că prin aceasta a fost compromis iremediabil procesul de selectare a Procurorului General, chiar înainte ca acesta să fie inceput.

Pentru că trebuie nu doar să fii naiv, dar și să fii certat rău cu logica elementară, ca să crezi, că există careva șanse, ca persoana pentru care s-a făcut legea așa cum s-a făcut (pentru cei care nu au înțeles sensul acelei modificări rușinoase explic, că totul a fost făcut cu un singur scop – pentru a-l putea păstra în funcție pe actualul Procuror General interimar) să nu fie declarat câștigător al viitorului concurs.

Așa că indiferent când și în ce condiții va fi organizat concursul actualul Procuror General interimar, poate fi felicitat chiar astăzi cu câștigarea concursului. Asta dacă dumnealui nu va decide să meargă la Curtea Suprema de Justitie, desigur (dar chiar și asta, doar dacă nu se vor schimba iarăși regulile de joc).

Cum spunea Stanislaw Jerzy Lec – cind am considerat ca am ajuns la fund am auzit batai dedesubt, mai spune fostul reprezentant al Moldovei la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica