Spania suspendă serviciile platformei de mesagerie Telegram

Înalta Curte a Spaniei a dispus suspendarea serviciilor aplicaţiei de mesagerie Telegram în ţară, după ce companiile media s-au plâns că le permite utilizatorilor să încarce conţinut fără permisiune, potrivit unei surse din instanţă, transmite Reuters.

Utilizarea Telegram în Spania va fi suspendată temporar de luni, după o solicitare a firmelor media, între care Atresmedia, EGEDA, Mediaset şi Telefonica.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Judecătorul Santiago Pedraz a fost de acord să blocheze serviciile Telegram în Spania în timp ce sunt investigate acuzaţiile.

Va fi responsabilitatea furnizorilor de telefonie mobilă să blocheze serviciile Telegram, a spus sursa instanţei.

Telegram nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Un purtător de cuvânt al Înaltei Curţi nu a răspuns unei cereri de comentarii.

Telegram este al patrulea cel mai folosit serviciu de mesagerie din Spania, potrivit CNMC. A fost folosit de aproape 19% dintre spaniolii chestionaţi de CNMC.

Compania spune că în 2023 avea peste 700 de milioane de utilizatori activi lunar în întreaga lume.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica