MAN a atras atenție la Bruxelles despre eșuarea reformelor în justiție și limitarea libertății presei

Mișcarea Alternativa Națională explorează instituțiile europene într-o vizită la Bruxelles

Reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) au participat la o vizită de studiu la Bruxelles, desfășurată pe parcursul unei săptămâni pline de dialoguri constructive și întâlniri importante. Această inițiativă a fost realizată cu sprijinul IRI și cu finanțarea generoasă a USAID.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Proiectul a oferit o oportunitate unică pentru a explora instituțiile Uniunii Europene, de la Parlamentul European și Comisia Europeană la Consiliul UE, unde am avut conversații productive cu reprezentanții tuturor marilor familii europene”, a declarat reprezentantul organizației de tineret MAN, Andrei Oțel.

Pe parcursul vizitei, tinerii au fost primiți la sediul NATO și la Ambasada SUA din Belgia, unde au avut oportunitatea să discute aspecte de interes comun.

În cadrul discuțiilor, MAN a adus în atenție preocupările legate de eșuarea reformelor în justiție, limitarea libertății presei și alte acțiuni recente care nu sunt în concordanță cu aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

„Am subliniat importanța respectării valorilor democratice și a statului de drept pentru progresul societății noastre și pentru integrarea ulterioară în Uniunea Europeană”, a menționat Andrei Oțel.

Experiența acumulată în cadrul acestei vizite a întărit convingerea MAN că drumul către o societate mai liberă și mai prosperă necesită angajament, determinare și solidaritate între tinerii din Republica Moldova.
MAN rămâne ferm angajată în promovarea valorilor democratice și a parcursului european al Republicii Moldova, și va continua să lucreze în beneficiul cetățenilor săi și al viitorului european al țării.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica