Vasil Maliuk, șeful SBU: “Ucraina desfășoară o campanie de asasinate împotriva colaboratorilor regimului Putin”

SkyNews semnalează un interviu acordat de șeful SBU, Serviciul de Securitate din Ucraina, în care sunt dezvăluite detalii ale unei campanii de asasinate vizându-i pe colaboratorii Rusiei.

Generalul-locotenent Vasil Maliuk (foto) a vorbit la postul TV privat ICTV din Ucraina despre această campanie, ce se derulează prin intermediul unor rețele de spioni și prin care au fost eliminați cetățeni ucraineni care colaborau cu Kremlinul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Alți colaboratori au fost arestați și torturați, a spus Maliuk.

El a adăugat că Ucraina nu își poate asuma oficial responsabilitatea pentru aceste crime.

Potrivit acestui ofițer de rang înalt, SBU colaborează cu agențiile ucrainene de aplicare a legii pentru a identifica ținta unui viitor asasinat.

Tot SBU este însărcinat cu asasinatul, după ce ținta este confirmată, a arătat Vasil Maliuk.

Printre cele mai mediatizate ținte ale campaniei de asasinate executate de serviciul ucrainean se numără Vladlen Tatarsky, un bărbat născut în Ucraina care, odată cu invazia rusă, a devenit un propagandist în favoarea Kremlinului.

Tatarsky a fost vizat pentru activitățile sale militare împotriva Ucrainei și pentru apelurile sale la eliminarea ucrainenilor, a detaliat Vasil Maliuk.

Propagandistul a fost ucis de explozia unei statuete reprezentând un bust al său. Agenții SBU au reușit să convingă o tânără să-i dea lui Tatarsky statueta cu explozibili într-o cafenea din Sankt Petersburg, în aprilie anul trecut.

O altă execuție reușită de SBU a fost cea din decembrie anul trecut, de la Moscova, în care a fost ucis fostul parlamentar ucrainean Ilia Kyva.

Șeful SBU recunoaște, după un an și jumătate, că agenții săi au ucis-o pe Daria Dughina

Condamnat pentru trădare în Ucraina și colaborator al serviciului rus de securitate, FSB, Kyva a fost omorât prin împușcare de la mică distanță.

Cetățeanul ucrainean Zahar Prelepin, oficial de poliție de rang înalt în cadrul unui guvern separatist susținut de Kremlin în regiunea Lugansk, a fost, de asemenea, vizat, dar a supraviețuit unei explozii în casa lui de la țară, în septembrie 2022. Deflagrația a ucis alți câțiva polițiști.

SBU a încercat, de asemenea, să-l asasineze pe ideologul rus pro-Kremlin Aleksandr Dughin, dar a ucis-o, în schimb, pe fiica acestuia, Daria Dughina, care s-a urcat în mașina în care fusese amplasată bomba pentru tatăl ei.

Implicarea SBU în acest asasinat din august 2022 a fost dezvăluită de presa occidentală.

Inițial, oficialii ucraineni au negat orice implicare.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica