Atacuri masive rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, lângă Dnipro, „obiective vitale ale populaţiei”

Obiective de infrastructură critică au fost lovite de forțele ruse în apropierea orașului Dnipro. Sunt atacuri împotriva infrastructurii energetice a țării, care durează de săptămâni.

Atacurile rusețti s-au produs vineri dimineață, în districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană fiind rănită, informează dpa, citându-l pe guvernatorul regional, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Inamicul a atacat situri de infrastructură critică din regiune Scopul principal al inamicului este poporul nostru şi obiective vitale ale populaţiei”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak.

Lîsak nu a clarificat despre ce tip de atac este vorba, dar comentatori de pe Telegram au indicat că au fost folosite rachete şi au fost raportate explozii în zonă.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile din zonă.

Un blogger din afara oraşului Kamianske, un oraş-port de peste 200.000 de locuitori cu o centrală hidroelectrică aflată în amonte de râul Nipru, a anunțat un crater de patru metri adâncime şi zece metri lăţime în district.

Alte informaţii au spus că au existat întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi apă în unele districte.

Forţele ruse au organizat în ultimele săptămâni lovituri pe scară largă asupra unor obiective de infrastructură energetică, inclusiv un atac masiv pe 22 martie, descris de Kiev ca fiind cel mai mare astfel de asalt de la invadarea forţelor ruse, în februarie 2022.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica