Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea.

Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității judecătorilor, dar și a aspectelor de etică, este lovită de lipsa de încredere în imparțialitate și reputație ireproșabilă a evaluatorilor. Aceste nuanțe extrem de sensibile, fără o redresare adecvată a situației, vor duce la compromiterea întregului proces de evaluare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Comisia a admis și alte erori grave în procesul de evaluare care au știrbit din imaginea și încrederea în procesul respectiv, mai declară Dinu Plîngău.

Nu mă interesează persoana domnului Hebel, dar mușamalizarea acestui caz nu va duce la nimic decât la pierderea de timp și bani pentru Republica Moldova și nu va schimba nimic esențial în justiție care este nu doar despre legi și sancțiuni, ci și despre încredere și percepție, a concretizat Dinu Plîngău, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

PS: Orice atac la adresa doamnei Cozonac din partea guvernării sau a persoanelor afiliate acesteia va fi perceput ca un atac asupra presei independente.

„Nu văd un motiv să-mi dau demisia” declară Herman von Hebel, președintele Comisiei Pre-Vetting

BREAKING NEWS: Magistrata Marina Rusu a depus o cerere privind revocarea membrilor Herman von Hebel și Tatiana Răducanu

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica