FLASH VIDEO. Ion Ceban susține ca ar putea fi demis din funcția de primar

Ion Ceban, Primarul Capitalei și liderul Mișcării Alternativa Națională (MAN), susține că în prezent, în toate structurile primăriei se află zeci de controale inițiate de majoritatea structurilor de stat.

Este vorba de:

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Procuratură, CNA, Autoritatea Națională de Integritate, Inspecția Financiară, IGP, Inspectoratul Social de Stat, Inspectoratul Control Financiar, Curtea de Conturi, Cancelaria de Stat, blochează procese și solicită explicații pe diverse documente și proiecte de decizie.

Astfel, în mod tendențios este blocată activitatea Primăriei, inclusiv prin diverse încheieri ale executorilor judecătorești privind aplicarea neîntemeiată pe patrimoniul municipal, sancțiuni din partea instanțelor de judecată sau executorilor judecătorești, în privința mea, a unor viceprimari și funcționari și, pe de altă parte, membri de rând ai Mișcării Alternativa Națională.

Sunt sute de cauze inițiate pentru a destabiliza activitatea Primăriei și a intimida membrii MAN.

Angajații Primăriei Chișinău, zilnic sunt hărțuiți cu tot felul de solicitări, inspectori care vin în instituții și, adesea contrar prevederilor, cer tot felul de documente, explicații în scris. Funcționarii sunt citați la toate organele de stat practic zilnic pe diverse subiecte, sunt pornite dosare pe diverse subiecte. Se creează impresia că nu contează pe ce anume, important să fie multe și zilnic.

Oamenii noștri sunt abordați și în privat, fiindu-le sugerat că vor termina rău. Avem zeci de semnale când și pe cine sunt inițiate anumite acțiuni. În astfel de procese sunt implicați reprezentanți din conducerea Primăriei, șefii de subdiviziuni, dar și Preturile.

Spre Exemplu pentru munca care o fac:

– Ilie Ceban – 3 dosare, a fost chemat la CNA de vreo 6 ori în ultima lună
– Olga Ursu – 1 dosar și 3 citații la CNA, inclusiv ca martor
– Irina Gutnic – 1 dosar
– Angela Cutasevici – 1 dosar

Peste 100 de solicitări de informații care vizează pretinse acțiuni ilegale din partea angajaților Primăriei, vin de la organele de drept, 90 % în urma scrisorilor deputaților, consilierilor PAS, iar structurile execută aceste ordine. Peste 20 de solicitări vizează numirile sau demisiile angajaților.

Mai mulți colegi au fost intimidați de către organele de drept în cadrul programului de lucru, pe subiectul „finanțării ilegale” a partidului, până în prezent fără probe pe subiect. Asta, deși cele mai multe ilegalități stabilite de raportul ODIHR le au anume reprezentanții PAS.

În prezent are loc evaluarea integrității instituționale ale Primăriei și a Subdiviziunilor acesteia. Chiar în aceste zile la Direcția Cultură, Direcția Mobilitate Urbană, Direcția Protecției Copilului, Direcția Asistență Medicală și Socială sunt inițiate controale de organele de drept și control.

Unde în țară mai întâlniți așa ceva?

Recent, la Șefa Direcției Arhitectură și Urbanism, Svetlana Dogotaru, la RTEC, au avut loc percheziții, doar cu scopul de intimidare, fără a fi ridicate acte sau dovezi împotrivă. Împotriva colegilor sunt inițiate controale de către ANI.

Scopul lor este să îi suspende din funcții, pe câteva luni sau pe un an.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica