VIDEO Marina Tauber: Am vrut să atrag atenția întregii societăți la acest caz

Dosarul penal intentat Marinei Tauber de către Procuratura Anticorupie, pe faptul că ar fi săvârșit o imixtiune în justiție, reprezintă încă o acțiune ilegală și abuzivă a regimul criminal Sandu-PAS.

Adevăratul motiv al acestei cauze penale fabricate este lipsirea politicienei de mandatul de deputat și de posibilitatea de a participa la alegeri și a deține funcții publice. Declarațiile au fost făcute de către Marina Tauber și avocatul Sergiu Moraru miercuri, 3 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Este cerută condamnarea mea, doar pentru că am solicitat justiției să ia o decizie corectă în legătură cu Ilan Șor. În acțiunile mele nu a fost nimic, care ar fi putut influența judecătorii să schimbe sentința. Este dreptul meu de exprimare a opiniei libere. Nu există componența infracțiunii și nici chiar de contravenție în comportamentul meu. Este dreptul meu să cer dreptate. Însă pentru gruparea politică aflată temporar la guvernare este important să fie luată o decizie, prin care să mă poată lipsi de mandatul de deputat, să mă împiedice să-mi desfășor activitatea politică, să nu-mi pot manifesta public poziția, să nu le încurc la ședințele Parlamentului și să nu am posibilitatea să dețin funcții publice”, a declarat Marina Tauber.

Deputata a subliniat că judecători Curții de Apel, care au desfășurat ședința de judecată, în cadrul căreia și-a expus poziția civică, au fost impuși să scrie plângeri împotriva ei.

“Recunosc că a fost o intervenție mai emoționantă, am vrut să atrag atenția societății, am făcut un apel ca să fie respectată legea în cazul lui Ilan Șor. Nu le-am adus nicio ofensă personală. Mai târziu am aflat că au fost presați de autorități. Sunt sigură, acești judecători sunt, de asemenea, victime. Au fost folosiți de regimul criminal Sandu-PAS pentru a se răzbuna pe mine. Este evident că nu ei au scris aceste plângeri. Plângerile lor erau absolut identice, cuvânt cu cuvânt, chiar și în Comisia juridică a Parlamentului am discutat despre aceasta. Stranie coincidență”, a remarcat Marina Tauber.

Deputata a atras atenția și asupra faptului că Procuratura Anticorupție gestionează acest dosar foarte operativ, ceea ce nu se întâmplă în alte cazuri, inclusiv foarte grave.

“La doar câteva zile de la transmiterea dosarului, prima ședință de judecată a fost stabilită pentru vineri, 5 aprilie – o operativitate de invidiat. E de înțeles, deoarece acțiunile noastre, ale domnului Ilan Șor, ale partidului și activitatea noastră nu este pe plac puterii. Și pentru că acțiunile lor anterioare nu au funcționat, au decis să inventeze acest dosar, anume ca să nu pot desfășura activitate politică”, a precizat politiciana.

Avocatul Sergiu Moraru a atras atenția că inițial acțiunile Marinei Tauber au fost calificate de forțele de ordine drept încălcări contravenționale. Ulterior însă, contrar tuturor normelor legale, a fost suspendat procesul pentru care era prevăzută doar o amendă și s-a recurs la inițierea urmăririi penale pe numele deputatului.

„Chiar și polițiștii au întocmit proces imediat, în care era menționat „pentru examinarea acțiunilor prin intermediul Codului contravențional. Peste două zile, se anulează decizia de a intenta o procedură contravențională, iar peste 2 săptămâni procurorul general pornește acțiune penală împotriva deputatului. Pe parcursul a 20 de ani, de când există Codul Penal, nimeni niciodată nu a fost tras la răspundere sau nu i-a fost intentat un dosar penal pentru exprimarea dezacordului”, a atras atenția avocatul.

Sergiu Moraru este convins că s-a renunțat la procesul contravențional în favoarea urmăririi penale întrucât articolul din Codul Penal, în baza căruia sunt examinate acțiunile Marinei Tauber, prevede, printre altele, interdicția de a ocupa funcții publice.

„Pentru faptul care vădit nu este infracțiune este pornită urmărirea penală ca să fie retras și suspendat mandatul de deputat. Nimeni niciodată nu a depășit limitele de interpretare a legii, ceea ce denotă din partea procurorului anticorupție un abuz vădit. Acesta se va transforma într-un precedent pentru ei. Trebuie să admită că vor ajunge în opoziție și vor fi tratați cu aceeași unitate de măsură. Deci când activiștii politici spuneau anterior că dosarele erau cusute cu ață albă, acum se înțelege – sunt cusute cu ață galbenă”, a mai spus apărătorul.

În concluzie, Marina Tauber a atenționat regimul criminal Sandu-PAS că echipa ȘOR va lupta pentru dreptate și își va demonstra nevinovăția în instanțele naționale și internaționale.

“Puterea a atins apogeul negativismului. Oamenii îi urăsc pentru fărădelegile lor. Ei înțeleg că pentru a se menține la putere trebuie să elimine concurenții. Nu am de gând să cedez, voi lupta în continuare pentru dreptate. Dacă cred că pot să-mi ia mandatul, că își pot bate joc de cetățeni – se înșală, și până când ciuma galbenă nu va părăsi țara, noi vom lupta”, a spus Marina Tauber.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica