Valeriu Ostalep: “Se cheltuiesc milioane de euro pe salariile unor experți europeni care nu fac nimic”

Este foarte posibil ca sutele de milioane de euro, despre alocarea cărora pentru Moldova partenerii occidentali vorbesc atît de des, să fie salariile experților europeni care lucrează în țara noastră și care, de fapt, nu fac nimic, iar acești bani vor deveni datoria externă a țării noastre.

O astfel de opinie a exprimat expertul în securitate, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, în cadrul emisiunii de autor “Tema” cu Ludmila Belcenkova, relatează Noi.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

El a spus că, în ultima perioadă, în Europa ajung tot mai mult la putere forțele de dreapta, concentrîndu-se pe propriile politici, și se vor implica tot mai puțin în spălarea de bani sub pretextul de a ajuta țări precum Moldova.

Analistul politic a amintit că “ni se vorbește adesea despre niște miliarde pe care cineva le dă cuiva”.

Potrivit lui, de doi ani ni se vorbește despre miliarde, dar nu știm unde sînt.

Fostul viceministru de Externe a propus să ne adresăm specialiștilor în domeniul economic și financiar pentru a preciza numărul exact al experților străini care lucrează astăzi în Moldova în mod oficial pentru guvern, menționînd că aceasta ar fi o informație interesantă. “Și dacă se va dovedi că sînt mii, iar în medie, unul dintre ei costă 5-7 mii de euro pe lună, care este cifra totală?

Și unde putem vedea rezultatele acestor experți, cum arată rezultatele lor? Nu cumva se dovedește că aceste sute de milioane pe care ni le dau sînt salariile experților lor, care nu fac nimic aici, nu ne dau niciun rezultat, iar acești bani sînt datoria externă a țării noastre?”, a subliniat Valerii Ostalep.

Potrivit lui, de acest lucru ar trebui să se ocupe autoritățile competente, dar acestea nu o fac pentru că în același SIS și în alte structuri activează cetățeni străini care primesc sprijin din exterior.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Cei 220 de...

Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu Lumea a devenit un loc periculos, toată...

Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica