Valeriu Ostalep, despre licitația de la Aeroport: ”Compania franceză ne tratează ca pe niște aborigeni și își permite ceea ce nu și-ar fi permis în Uniunea Europeană”

Prin acțiunile sale în procesul de organizare a licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău Guvernarea a compromis șansele la dezvoltare a acestei companii de stat.

De această părere este analistul Valeriu Ostalep, care a subliniat că fraudarea concursului de dare în arendă a spațiilor comerciale a erodat încrederea societății în bunele intenții ale conducerii țării, transmite Telegraph.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Mai mult, licitația a arătat că și compania franceză Lagardere Travel Retail nu este onestă și ne tratează ca pe aborigeni, consideră analistul.

„Cine mai crede că, în aeroport, peste un an sau peste doi, după ce se va schimba guvernarea, lucrurile vor funcționa transparent, civilizat? Compania asta (Lagardere Travel Retail – n. e.), am vrut eu să spun că îi doresc succes, dar nu-i mai doresc niciun succes! N-au ce să caute ei în astfel de condiții, dacă sunt din Franța, din Uniunea Europeană. Se poate să faci acolo astfel de mișmașuri? Nu, clar că nu. Da tu de ce participi aici? Ai venit la aborigeni și participi și-ți permiți, chiar și așa, pe geam; ușa e închisă – atunci pe acoperiș! Voi de ce faceți chestia asta? Asta nu-i tare civilizat”, a declarat Ostalep într-o emisiune de la canalul N4.

În opinia lui, concursul de la aeroport nu mai poate avea o finalitate, după multiplele scandaluri de trucare și de înțelegeri secrete dintre autorități și singurul participant.

„Așa concursuri trebuie anulate. Trebuie ca cineva să poarte răspundere pentru asta și de organizat altele. Totuși, cum pot ei să facă asta, dacă ei pentru asta se află la guvernare, pentru astfel de scheme. Asta este esența lor și, apropo, ei nu au de gând să plece de la guvernare cu una, cu două”, a concluzionat Ostalep.

El a criticat și lipsa unei reacții față de fraudarea licitației de la aeroport din partea Procuraturii Anticorupție și CNA.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica