MAN: Tentativă de deposedare a satului Colonița de un teren de 5 hectare

Mișcarea Alternativa Națională (MAN) avertizează asupra unei tentative de deposedare a satului Colonița de un teren de 5 ha, acțiune ce va aduce autorității locale un prejudiciu de 35 milioane de lei.

Primăria satului Colonița este obligată, în 2024, să vândă 5 ha de pământ la un preț din 2009, atunci când lotul costa trei milioane de lei, iar, conform prețurilor actuale de piață, suma ajunge la 35 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Primarul MAN din satul Colonița, Angela Zaporojan, a dezvăluit detalii privind tentativa de deposedare a terenului din localitate.

În 2010 a fost adoptată hotărârea consiliului local de vânzare a unui teren la preț de evaluare din 2009. Timp de o lună, prețul stabilit urma să fie achitat. După trei ani, prețul nu a fost achitat și consiliul local a abrogat această decizie. Ulterior, prin instanța de judecată decizia a fost contestată, iar instanța de judecată a decis că terenul, totuși, trebuie vândut acestor persoane.

Autoritățile locale au făcut un studiu de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit că este vorba de un teren de 1,8 ha, și nu de 5 ha, cum a fost stabilit inițial.

În baza hotărârii guvernului a fost făcută o reevaluare a terenului pentru ca acesta să fie vândut la prețul de piață, și, iarăși instanța de judecată formată din același complet de judecători a luat decizia că terenul trebuie vândut la prețul stabilit în 2010.

Acum, cazul este examinat la Curtea Supremă de Justiție, în procedură de executare fiind solicitată explicarea modului de executare. Legea spune că contractul de vânzare-cumpărare poate fi semnat doar după achitarea propriu-zisă a sumei, cu prețul de piață, iar instanțele spun că în 2024 acest teren trebuie vândut la prețul stabilit în 2010.

MAN reafirmă angajamentul său ferm față de apărarea drepturilor și intereselor comunităților locale și va continua să lupte pentru o administrare transparentă și echitabilă a resurselor publice în întreaga țară.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica