Valeriu Ostalep propune crearea unei Alianțe anti-militară

“Una din principalele probleme de astăzi este militarizarea Republicii Moldova, absolut artificială, absolut nesolicitată de oameni,” a declarat Valeriu Ostalep, expert în securitate și fost viceministru de Externe, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Ostalep a îndemnat partidele din opoziție să creeze o alianță anti-militară, subliniind diferența între acțiunile guvernamentale și dorințele cetățenilor.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Fostul viceministru a criticat conducerea țării pentru direcția sa de militarizare, menționînd că “noi nu avem cu nimeni conflict și nu avem de gînd cu nimeni să luptăm”.

“Una din principalele probleme de astăzi este militarizarea Republicii Moldova, artificială, absolut nesolicitată de oameni. Și eu mă adresez acum cu două mesaje. Eu le propun politicienilor de opoziție, gîndiți-vă să faceți o alianță anti-militară. Pe voi multe poate să vă deosebească, dar nu și frica oamenilor de a fi într-un război, care nouă nu ne aparține, noi nu avem conflict cu nimeni. Asta este în capul lui Recean și Sandu, ei au război cu Rusia, plus drapelele care le au în spate, ei sînt nevoiți să lupte cu cineva virtual. Cu toate că, doamne ferește se întîmplă ceva aici, pe ei primii nu o să-i vedem și nu o să-i auzim. Noi nu avem cu nimeni conflict și nu avem de gînd cu nimeni să luptăm și atunci ceea ce face Ministerul Apărării este obrăznicie. În fiecare săptămînă noi vedem exercițiile și antrenamentele lor, care au scopul de atac, noi înțelegem că ei nu Rusia vor să o atace, foarte bine că nici Ucraina și România”, spune Valeriu Ostalep.

Concluzionînd, fostul viceministru de Externe a subliniat importanța de a aborda aceste întrebări în public, îndemnînd cetățenii să pună presiune asupra politicienilor pentru a afla răspunsurile legate de scopul real al militarizării țării.

“Eu mă adresez foarte serios la politicieni, cu atît mai mult că avem înainte și prezidențiale. Voi de pe acum puteți face o alianță anti-militară și începeți a discuta împreună, adunați-vă cu toții și puneți întrebări și Ministerului Apărării, și conducerii supreme, ce aveți voi de gînd să faceți? Pentru ce cumpărați tot acest armament, și discutați serios ca lumea să înțeleagă. Eu cred că trebuie de exercitat presiuni. A doua întrebare este, ce anume se va întîmpla dacă rămîne PAS și Sandu la Guvernare. Trebuie să înțelegeți că tot aceasta ce se adună, tot armamentul, toți oamenii aceștia care sînt chemați, toți rezerviștii, toate exercițiile acestea în fiecare săptămînă, ele odată și odată o să termine cu ceva. Unica modalitate de a schimba situația este de a pune presiune publică cît mai des și de a spune că nimeni cu nimeni nu ar avea de gînd să lupte și principalele probleme o să le aibă cei care o să vrea să ne impună pe noi cu cineva să luptăm. Ei acum o să umble pe la oameni pe acasă și o să ceară voturi pentru referendum. Puneți-le întrebările acestea, înregistrați-i și haideți să vedem ce spun ei. Noi trebuie să înțelegem ce plan au ei. Așa participare masivă din partea Ministerului Apărării în fiecare săptămînă, asta costă o grămadă de bani, de unde ei se iau și de ce anume domeniul acesta este considerat prioritar” a spus el.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica