Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin.

”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a sute de persoane de a candida ne-a oferit posibilitatea să mergem înainte”, susține Ilan Șor.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime. Orașele și satele noastre ar trebui să fie conduse de oameni cinstiți și competenți, nu de lacheii PAS, mai constată Șor.

Echipa noastră a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor. Trebuie organizat un nou scrutin. Discreditarea procesului electoral este inacceptabilă într-un stat democratic, ceea ce sperăm că mai este Moldova.

Toți candidații ar trebuie să poată participa la alegeri, dacă au trecut de procedurile necesare. Cetățenii Moldovei au dreptul să aleagă candidatul, pe care îl consideră demn. Actuala guvernare și-a arătat lașitatea prin eliminarea concurenților. Și pentru aceasta va răspunde neapărat, mai notează omul de afaceri și politicianul Ilan Șor.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica