VIDEO Usatîi a avut dreptate: Instanța a respins cererea Partidului Nostru privind aplicarea retroactivă a tarifelor mai mici la gaz

Renato Usatîi a avut dreptate. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru a pronunțat vineri, 19 aprilie, decizia pe care liderul Partidului Nostru a prezentat-o în ajun. Astfel, magistrații au respins cererea Partidului Nostru de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu efect retroactiv, ca fiind neîntemeiată. Decizia vizează 740 de mii de consumatori.

Joi, 18 aprilie, în cadrul unei intervenții live, Renato Usatîi a declarat că două hotărâri judecătorești au fost scrise la Președinție, „de către Sirioja”, iar magistratul urmează să decidă pe care o va pronunța.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Prima variantă pe care Sirioja i-a dat judecătorului este că cererea se respinge ca inadmisibilă, iar a doua variantă – se respinge ca neîntemeiată”, spunea Usatîi.

În 2023, PN a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) și a cerut ca tarifele noi, mai mici, la gazele naturale, aprobate pe data de 7 iunie și publicate pe 8 iunie 2023, să fie aplicate cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.

La început de aprilie 2024, Renato Usatîi a cerut din nou ca tarifele la gazele naturale să fie micșorate. Asta după ce Fabrica de sticlă din Chișinău a cumpărat gaz la un preț de doar 6,80 lei pentru un metru cub. Ulterior, și S.A. „CET-Nord” a efectuat achiziție de gaze naturale pe platforma bursieră operată de Bursa Română de Mărfuri la un preț de 7,35 lei pentru un metru cub, în timp ce consumatorii din Republica Moldova continua să plătească 14,40 de lei.

Ulterior, Renato Usatîi a declarat că și tariful la energia electrică trebuie să fie micșorat, deoarece pe piața din UE s-a acumulat un volum mare de energie electrică la preț negativ, iar recordul a fost în Olanda, unde prețul negativ pentru Megawatt-oră a ajuns la 240 de Euro, iar în Germania 150-160 Euro.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica