Maia Sandu: „Acest sprijin crucial pentru Ucraina va spori securitatea regională”

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională.

Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”, adăugînd că atît timp cît Ucraina este liberă, Moldova este în siguranță, transmite NM.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Șefa statului Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că salută aprobarea Camerei Reprezentanților din SUA „a unui pachet vital de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina”.

„Acest sprijin crucial va spori securitatea regională”, a comunicat Sandu.

Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Radu Marian, președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a scris că „un lucru este clar: acest vot este esențial pentru menținerea păcii și democrației în Moldova”.

„Atît timp cît Ucraina este liberă și independentă, Moldova democratică și independentă este în siguranță”, a menționat deputatul cu referire la votul Camerei Reprezentanților din SUA.

Menționăm, Camera Reprezentanţilor din SUA a probat un pachet de ajutor de aproximativ 61 miliarde de dolari pentru Ucraina.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica