NEWS ALERT: Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi.

Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air, care a fost deviată pe aeroportul Iaşi, vor fi duşi cu autocarele la Chişinău.

Știre inițială ISU Iaşi a activat, duminică seară, la ora 17:20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri.

Potrivit unimedia.info, alerta cu bombă a afectat activitatea aeroportului din Chişinău, iar serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări. Pasagerii, dar şi angajaţii aerogării au fost evacuaţi din clădire. Cursa aeriană WizzAir, Londra-Chişinău a aterizat la Iaşi, din motive de securitate.

ISU Iaşi a activat duminică seară, la ora 17.20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri.

„Se aflau 220 de pasageri la bord. Au fost debarcaţi fără probleme, în terminalul T2”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai aeroportului Iaşi.

Totodată, a fost afectat şi zborul LOT, Varşovia-Chişinău. Aeronava s-a rotit de câteva ori în spaţiul aerian românesc, la graniţa cu Republica Moldova, după care a pătruns în spaţiul aerian moldovenesc.

La ora 18:15, avionul se afla în apropierea aeroportului Chişinău.

Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi, a anunţat că Planul Roşu declanşat pentru ameninţarea cu bombă la bordul aeronavei Wizzair Londra Chişinău a fost dezactivat, iar toate ambulanţele revin la activitatea normală.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica