ULTIMA ORĂ: Liderii opoziției au creat blocul politic „Victoria”

Astăzi, într-un hotel din Moscova, liderii partidelor de opoziție s-au adunat pentru un eveniment important. Aceștia au format blocul politic „Victoria”.

Printre participanți s-au numărat Ilan Șor, bașcanul Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei Dmitrii Constantinov, liderul partidului „Șansă” Alexei Lungu, deputata Marina Tauber, președinta partidului „Renaștere” Natalia Parasca și parlamentarul Vasile Bolea.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Tauber a menționat că este importantă unitatea în fața problemelor aduse de Uniunea Europeană și de guvernarea condusă de Maia Sandu și PAS.

Fiecare lider de partid din opoziție a avut câte o cuvântare, iar în mare parte aceștia au vorbit despre eșecurile guvernării PAS, dar și au adus critici în adresa Maiei Sandu.

Menționăm că acest eveniment nu a fost anunțat public, iar conform organizatorilor, la eveniment au participat peste 500 de persoane.

Ilan Șor a venit cu un mesaj

Prieteni, astăzi, la Moscova, a avut loc un eveniment cu adevărat istoric: a fost înființat blocul “Victoria”. Acesta a reunit reprezentanți ai opoziției și oameni, care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei. Din alianță fac parte partidele “Șor”, “Renaștere”, “Șansa”, “Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei” și “Victoria”.

Congresul nostru a avut loc la Moscova, unde locuiesc mulți dintre cetățenii noștri, care vorbesc o limbă moldovenească autentică și văd Moldova printre prieteni. Cu bucurie am fi organizat acest eveniment la Chișinău sau la Orhei. Dar acum este imposibil. Actualele autorități ale Moldovei au transformat țara noastră într-un GULAG, și îi masacrează pe toți disidenții.

Pentru noi nu există ambiții politice personale. Cel mai important — să ajutăm țara să iasă din această situație umilitoare, unde au împins-o autoritățile actuale. Să nu admitem să fim lipsiți de neutralitate, să nu permitem României să ne absoarbă țara.

Noi am stabilit conducerea blocului. Secretarul executiv al Consiliului Politic Național a fost desemnat Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Eu voi conduce Comitetul Executiv. Marina Tauber, deputat al Parlamentului Moldovei, a devenit secretarul Comitetului Executiv.

Blocul nostru se numește “Victoria”, și nu se referă doar la câștigarea alegerilor prezidențiale. După scrutin, va începe adevărata muncă. Acum este important ca rațiunea să câștige.

Noi oferim o nouă cale pentru Moldova. Ideea UE este o fantomă, este distructivă pentru cetățeni și pentru țară. Sandu nu are nimic de oferit oamenilor, pe care deja i-a jefuit complet. Chiar și sondajele, efectuate de actuala guvernare a Moldovei, arată că popularitatea ideii de aderare la UE în Moldova este în scădere. Astfel, dacă în 2021, 72% susțineau integrarea în UE, în 2022 cifrele au scăzut la 57%, iar acum acest indicator depășește puțin peste 50%. Este evident că oamenii se dezamăgesc de UE.

Sandu rupe în mod deliberat cordonul ombilical al legăturilor noastre cu CSI, cu Rusia, cu UEE — cu partenerii și vecinii noștri tradiționali. Sarcina noastră este să le arătăm oamenilor alternative bune, care și-au demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului. Le-am numit deja: Rusia, UEE, CSI. Vom acționa în această direcție!

Mulțumesc tuturor participanților și organizatorilor congresului, tuturor, care au fost astăzi alături de noi. Suntem pregătiți să învingem!

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica