VIDEO: Veronica Dragalin susține că acuzațiile lui Andrei Spînu nu pot împiedica cercetarea cazului

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că acuzațiile recente ale de ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, legate de investigarea modului în care decurge licitația de la aeroport, nu pot împiedica cercetarea cazului.

Asta deoarece, spune ea, procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci când există suspiciuni de corupție. Aceasta a precizat că procesul penal privind licitația de la aeroport a fost pornit încă în luna ianuarie, iar faptul că această informație a apărut mai târziu în presă nu este problema procurorilor.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Veronica Dragalin susține că noi ne facem treaba noastră, ca procurori, suntem obligați să investigăm dacă există suspiciuni. De multe ori, concluzia poate fi refuzul de a porni urmărirea penală, pentru că nu sunt depistate încălcări. Dar de fiecare dată când există suspiciuni, noi suntem obligați să investigăm, indiferent pe cine vizează, dacă este la guvernare sau în opoziție. Asta facem și o să continuăm să facem”.

Amintim că Spînu, acum 2 săptămâni declara: „Pentru mine sunt niște elemente un pic stranii care s-au întâmplat din partea organelor de drept, care au deschis un dosar penal neclar pentru ce, în baza unei postări a unui pseudo-blogger. Această licitație se petrece din luna februarie, aveau tot timpul să ceară documentele, au decis să facă o presiune publică prin acest dosar, aproape în ultima zi a licitației. Dacă aștepți atâta timp și te auto-sesizezi la un pseudo-nu știu cum să-i zic. Un procuror, care s-a ocupat în trecut de niște dosare foarte dubioase legate de Plahotniuc, Dodon și așa mai departe”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

VIDEO Renato Usatîi: Viitorul șef al Serviciului Vamal va fi o rudă a lui Recean

Viitorul șef al Serviciului Vamal "va fi o rudă a prim-ministrului, numele lui care începe cu litera C", spune președintele Partidului Nostru Renato Usatîi. Sergiu Cojocari, angajat al Centrului Național Anticorupție, ar fi următorul șef la Vamă, scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost ucis într-un accident de elicopter

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost ucis într-un accident de elicopter, au anunţat luni un oficial iranian şi agenţia de presă Mehr. Presa iraniană a confirmat decesul preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, şi al ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian,...

Horoscop 20 mai – o zodie își poate negocia bani pentru tot anul

Horoscop 20 mai - o zi cu noutăți. Avem energie și suntem puși pe treabă de luni, că sunt multe de făcut și mai apar oameni care se oferă să ne ajute. GEMENI O să puteți da drumul proiectelor pe care le-ați început mai demult și...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica