Turcia și Japonia inaugurează un important centru al turismului medical

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul nipon Shinzo Abe au inaugurat un nou spital la Istanbul, pe care l-au numit un simbol al prieteniei trainice dintre cele două ţări, informează dpa.

‘Basaksehir Cam and Sakura City Hospital’ a fost denumit astfel după pinii din Turcia şi după cireşii din Japonia, a declarat preşedintele Erdogan despre spitalul cu mai mult de 2.600 de paturi.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Premierul nipon Shinzo Abe, care a participat la eveniment prin legătură video, a spus că întreprinderea public-privată va favoriza activitatea economică în Turcia.

Erdogan a subliniat că spitalul “va avea un rol esenţial” în lupta împotriva noului tip de coronavirus, denumindu-l de asemenea un pas care “simbolizează prietenia permanentă” turco-niponă.

Mai mult de 15.000 de pini şi de cireşi au fost plantaţi în jurul spitalului, a cărui capacitate zilnică este de 35.000 de pacienţi şi 500 de operaţii, a precizat Erdogan.

Turcia intenţionează să facă din acest spital un important centru al turismului medical şi datorită apropierii acestui spital de principalul aeroport internaţional din Istanbul, în condiţiile în care ţara încearcă să depăşească problemele economice cauzate de criza sanitară globală.

Ministerul Sănătăţii a primit deja directiva de a începe să primească pacienţi din 31 de ţări, inclusiv din Germania, Regatul Unit şi Rusia.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica